Op dit moment zetten de Buurtsportcoaches zich door middel van de hieronder weergegeven sportstimuleringsprogramma’s en activiteiten in voor kinderen & jeugd. Voor meer informatie over deze projecten kunt u contact  opnemen met Paulien Verheij of Geke Schuurman.

Beweegmakelaar

Lukt het niet om een passende sport te vinden? Kijk dan voor ideeën op onze webiste bij sportaanbod. Toch wat extra hulp nodig? Geen probleem, neem contact met ons op. Wij helpen graag!

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport en CultuurKan uw kind (4 t/m 18 jaar) om financiële redenen geen lid worden van een sport- of cultuuraanbieder? Dan kunnen wij u helpen! Neem contact met ons op en vertel ons waarom er gebruik gemaakt moet worden van Jeugdfonds Sport en Cultuur. In overleg met u dient de buurtsportcoach daarna de aanvraag in. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt de sport- of cultuuraanbieder het bedrag voor de contributie of ontvangt u een waardebon om sport attributen/kleding te kopen bij een aangesloten winkel.

Ketenaanpak Gezonde Jeugd

De ketenaanpak overgewicht jeugd richt zich op het in een vroeg stadium signaleren van overgewicht, kinderen en hun ouders adviseren, ondersteunen en begeleiden, zodat zij direct de juiste plek vinden en de zorg krijgen die aansluit op hun behoeften en mogelijkheden. Hieruit is Slimmer kids ontstaan.

Een gratis Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) waarbij wij ons gaan bezighouden met bewegen, voeding en gedrag samen met het kind en de ouders. Het doel is om een gezonde leefstijl te ontwikkelen met voldoende beweging en juiste voeding waarbij kinderen een verhoging van de kwaliteit van leven ervaren. Het programma bestaat uit beweeglessen en informatie lessen verzorgd door professionals (kinderoefentherapeut, diëtist en psycholoog). In het tweede deel (2019) zullen gastlessen bij sportverenigingen georganiseerd worden om de stap naar bewegen op langere termijn te kunnen waarborgen, met behulp van de buurtsportcoach. 

QR Code voor BMI metingOm in aanmerking te komen voor deelname aan Slimmer Kids moeten de deelnemers een leeftijd hebben van 6 tot en met 12 jaar en moeten zij een (te) hoge BMI-waarde hebben. BMI is de afkorting van Body Mass Index, dit is een index voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte. Via de QR-code of via het Voedingscentrum kan de BMI berekend worden en kan gekeken worden of deelname mogelijk is.

Koningsspelen

De koningsspelen is in het leven geroepen door onze Koning Willem-Alexander. Hij is een echte sportliefhebber en blijft het sporten van de jeugd actief stimuleren, omdat het erg belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. Wij willen hierbij ons steentje bijdragen en kunnen het basisonderwijs ondersteunen met de organisatie.

Nationale Buitenspeeldag

Op 12 juni 2019 is het weer de Nationale Buitenspeeldag! Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag en ook wij doen hier al jaren aan mee! Dit jaar kan je met ons buitenspeelen bij de Dynamiek in Terborg van 12:30-14:30 uur en Op Koers in Varsseveld van 14:30-16:30 uur. Kom je ook?

Nationale Sportweek

Ieder jaar ondersteunen de buurtsportcoaches het landelijke initiatief van de Nationale Sportweek. Het is een week waarin verenigingen hun deuren openzetten en inwoners (van jong tot uit) de kans krijgen om diverse sporten uit te proberen. In 2019 vindt de Nationale Sportweek plaats van 15 t/m 29 september. 

Pauzespelen & Sportmix

Op iedere school zijn we dit schooljaar voor de Pauzespelen of de Sportmix. Deze planning is te vinden in onze agenda.
Pauzespelen: Tijdens de Pauzespelen leert de buurtsportcoach de kindere iedere week weer een ander spel. Alle spellen zijn te spelen met weinig tot geen materialen, zodat het voor de kinderen eenvoudig is om het spel later ook zelf te spelen.
Sportmix:Tijdens de Sportmix krijgen kinderen na schooltijd de kans om kennis te maken met diverse sporten. Deze sporten werden op een recreatieve manier gegeven, omdat het op een positieve manier kennis maken met hierin belangrijker is dan het aanleren van technieken. Voor de Pauzespelen is opgeven niet nodig, voor de Sportmix kan dit wel via Sjors Sportief & Creatief.

Sjors Sportief & Creatief

Logo Sjors Sportief en CreatiefBegin oktober hebben alle basisschoolkinderen het Sjorsboekje ontvangen, met allerlei te gekke activiteiten die de sport- en cultuuraanbieders in het schooljaar van 2018-2019 aanbieden. En ook aankomend schooljaar komen er weer Sjorsboekjes! Kinderen uit het basisonderwijs krijgen op deze manier de kans om tijdens het gehele schooljaar introductielessen te volgen bij de sport- en cultuuraanbieders uit de Oude IJsselstreek. Kijk voor het aanbod op de website van Sjors Sportief & Creatief.

Vanaf 1 oktober 2018 kunnen kinderen zich via Sjors Sportief & Creatief inschrijven voor sportieve en creatieve activiteiten. Begin november waren er al 452 aanmeldingen vanuit 198 verschillende kinderen, waarvan 54 kinderen nog niet geen lid zijn bij een aanbieder en hiervan hebben 43 kinderen voor een sportactiviteit gekozen. Kortom; mooie resultaten met dank aan alle aanbieders! 

Sport, spel & plezier tijdens de vakantie!

Tijdens de schoolvakanties organiseren de buurtsportcoaches sportinstuiven. Want waarom thuis op de bank zitten in de vakantie als je ook de mogelijkheid hebt om een middag gezellig te komen bewegen? Deze sportinstuiven zijn gratis en vinden plaats in Varsseveld, Terborg/Silvode en Gendringen/Ulft om zo hopelijk zo veel mogelijk kinderen de kans te geven om deel te nemen.

In onze agenda en op de website van Sjors Sportief & Creatief kan je zien wanneer de volgende sportinstuif plaatsvindt. Vergeet ook niet om je aan te melden via Sjors, zodat wij weten dat jij komt. Tot dan!

Uniek Sportaanbod in beeld

Logo Uniek SportenHet vinden van een passende sport is niet altijd even makkelijk, helemaal als het ook nog gaat om aangepast sportaanbod of een reguliere sportaanbieder die extra begeleiding kan bieden. Om dit wat makkelijker te maken, zijn wij aan het werk om het aanbod in de Oude IJsselstreek in beeld te brengen d.m.v. korte filmpjes. Klik hier om deze informate te bekijken.

Samen sta je sterker

Binnen verschillende domeinen gericht op sport, gezondheid en welbevinden, werken wij graag met lokale partijen aan een veilig, sportief en gezond leefklimaat. Ons Buurtsportnetwerk groeit dus mocht u hierin kansen zien, dan horen wij dat graag!

Nieuws en socialmedia Helpgewoon BuurtsportOp FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn. Daarnaast is aanmelden voor onze nieuwsbrief, die wij zes keer per jaar versturen, ook een goed idee.