Op dit moment zetten de Buurtsportcoaches zich door middel van de hieronder weergegeven sportstimuleringsprogramma’s en activiteiten in voor volwassenen & senioren. Voor meer informatie over deze projecten kunt u contact  opnemen met Larissa Wijkam-Hooijman of Dennis Kock.

Beweegtuin

De gemeente Oude IJsselstreek kent op dit moment 2 beweegtuinen. Eén is gelegen in Terborg bij locatie Azora Antonia en één is gelegen bij Azora Debbeshoek in Ulft. Buurtsportcoaches verzorgen samen met medewerkers en vrijwilligers van Azora beweeglessen in de beweegtuinen. De beweeglessen zijn met name gericht op ouderen, waarbij 45 minuten onder professionele begeleiding bewogen wordt. Tijdens de beweeglessen wordt er gewerkt aan kracht, uithoudingsvermogen, balans en mobiliteit. Naast dat we ons richten op het lichaam, is ook het sociale aspect erg belangrijk. Wij drinken altijd gezamenlijk na de les een kopje koffie met alle deelnemers.

 

Fittesten/ Vitaal Veilig Wonen

Het project Vitaal Veilig wonen is gericht op ouderen ten behoeve van valpreventie. Hierbij is één onderdeel de fittesten. De fittesten worden dit jaar georganiseerd door Dennis Kock, in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie, het Graafschap College Sport en Bewegen en fysiotherapeuten uit de Oude IJsselstreek.
Mensen ondergaan een 10-tal fittesten die beeld geven over de individuele fitheid. De fittesten worden afgerond met een presentatie van de fysiotherapeut, waarin ook de mogelijkheid is om vragen te stellen.
Daarnaast is het mogelijk om, wanneer u op zoek bent naar een sport- of beweegactiviteit, met Dennis in gesprek te gaan over het sport- en beweegaanbod in de Oude IJsselstreek.

 

Ook op FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn, volg ons en blijf op de hoogte! Daarnaast kunt u zich ook aanmelden voor onze nieuwsbrief, deze versturen wij zes keer per jaar.

 

Integreren statushouders

Sport en bewegen is één van de middelen die ingezet kunnen worden om statushouders te laten integreren. Sport en bewegen zijn laagdrempelige middelen die participatie kunnen bevorderen en zorgt voor verbroedering. Tevens is het een middel waarbij nieuwkomers de taal en Nederlandse gewoonten leren.
Wanneer er concrete vragen en wensen zijn op dit gebied, denken wij graag mee aan een oplossing.

 

Slimmer

Het Slimmer project richt zich op volwassenen die pre- diabetes hebben. Wij stimuleren deelnemers tijdens het project, om ook na het project duurzaam te blijven bewegen of sporten. Daarvoor hebben wij nauw contact met de deelnemers en de fysiotherapeut. Door een luisterend oor te bieden en de wensen en behoeften in kaart te brengen van ieder individu, geven wij advies over passend sport- en beweegaanbod.

 

Wandelgroepen

In 2017 hebben wij een wandelgroep in Etten opgestart. De vraag om deze wandelgroep kwam voort uit een wens van een inwoner. Samen met de inwoner zijn oproepen gedaan om meer inwoners enthousiast te maken over de wandelgroep. Dit heeft geleid tot een hecht groepje mensen die iedere week gezamenlijk een wandeling maken. Buurtsportcoach Larissa heeft geholpen bij de opstart en uiteindelijk het project ook weer losgelaten toen het op eigen benen stond.

Heeft u ook interesse in wandelen of een wandelgroepje te starten? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Nieuws en Socialmedia Helpgewoon BuurtsportOp FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn. Daarnaast is aanmelden voor onze nieuwsbrief, die wij zes keer per jaar  verstuern, ook een goed idee.