Alles over de (Be)Leef & Beweeg Fair

Op deze pagina kan je van alles lezen over de (Be)Leef & Beweeg Fair. Nog niet bekend met deze Fair? Dit is het maatschappelijke evenement voor alle inwoners uit (de omgeving van) de Oude IJsselstreek om jezelf te verdiepen in allerlei mogelijkheden met betrekking tot de mentale, fysieke en sociale gezondheid. 

Wegens het succes van dit evenement, willen we dit in de toekomst blijven organiseren. De volgende Fair staat gepland voor begin 2022, meer informatie volgt t.z.t

Organisatie: "Laat je verrassen door onze brede kijk op leefstijl!"

Terugblik (Be)Leef & Beweeg Fair 2020

Op zondag 26 januari 2020 kon iedereen van 12:00-16:00 uur weer gratis en geheel vrijblijvend kennismaken met een breed en vernieuwend scala aan partijen uit eigen omgeving. Daarnaast had de Fair dit jaar meer demonstraties/ workshops en vond het plaats in de Optisport sporthal op de IJsselweide.

Benieuwd naar hoe dit eruit zag? Bekijk dan hieronder onze aftermovie, gemaakt door Animates!

Resultaten (Be)Leef & Beweeg Fair 2019 & 2020

Zowel de bezoekers als de partijen worden gevraagd om een enquête in te vullen en dit heeft beide jaren voor mooie cijfers gezorgd. In 2019 heeft 6,7% van de bezoekers een enquête ingevuld en in 2020 was dit 18,3%. De resultaten van de bezoekers staan hieronder:

Cijfers bezoekers Fair

Foto Fair 2019 Foto Fair 2019 Foto Fair 2019 Foto Fair 2019 

 Beleef en Beweeg Fair Beleef en Beweeg Fair Beleef en Beweeg Fair

Deze partijen hebben deelgenomen aan de Fair

Onderstaande partijen hebben in 2019 en/of 2020 deelgenomen aan de (Be)Leef & Beweeg Fair en mede dankzij hun deelname is dit maatschappelijk evenement een succes! Samen zorgen zij voor een heel divers aanbod, gericht op alle verschillende aspecten van gezondheid.

Achterhoek Onbeperkt / Wilco Giesen: Voor meer informatie over sporten met NAH en de Alinkers (speciale loopfiets voor volwassenen).

Anytime Fitness (Varsseveld): Is een combinatie van een sportschool en een leefstijlcentrum, met o.a. diverse sportlessen, individuele begeleiding en fitness mogelijkheden.

Annelies Leefstijlcoach: Voeding, beweging, mindset, ontspanning, slaap, kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij en sociaal functioneren. Annelies Leefstijlcoaching heeft een bredere kijk op leefstijl en gelooft in een integrale aanpak. 

Atletico'73 (Gendringen): Deze vereniging is in het bezit van een eigen atletiekbaan en alle faciliteiten (ook voor poolstokhoog). Daarnaast zijn ze ook gespecialiseerd in Uniek Sporten en hebben ze bijvoorbeeld groepen voor kinderen/jeugd met autisme.

Azora Woon/zorgcentrum (diverse locaties): Hier kunnen bewoners en buren uit de wijk elkaar ontmoeten, bij activiteiten, een kopje koffie, of tijdens het eten in het restaurant "Pleinzicht". Een van de activiteiten die ze aanbieden is Koersbal!

Azora Advies- en behandelcentrum (Terborg): Beschikt over professionele behandelaars binnen een groot aantal medische, paramedische, en niet medische disciplines. Er werken o.a. fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopediste, diëtisten en een RGM muziektherapeut.

De Passende Sleutel (Gendringen): Voor bewegend leren en beelddenken, maar ook voor ondersteuning m.b.t. leerbegeleiding, zelfvertrouwen, weerbaarheid en ouder-coaching.

Doda Sports (Gaanderen): Een jonge en dynamische teamplayer op het gebied van teamkleding en teamwear.

BeLEEF Gezond (Gendringen): Voor begeleiding (en coaching) naar een gezond eet- en beweegpatroon, maar ook bij vragen over gewichtstoename in de menopauze kunt u hier terecht.

BE Voedingscoaching en Training (Silvolde): Voor begeleiding naar een gezond leefpatroon, met mogelijkheden tot personal training en boodcamplessen.

Betula Kruiden (Halle): Betula Kruiden biedt natuurlijke producten voor de huisapotheek met kruiden uit eigen tuin, cursussen en workshops over voeding en kruiden.

Bodify (Gendringen): Voeding en training is speciaal voor dames en richt zich op high-end transformatie, personal training en voedingsadvies voor dames die de beste versie van zichzelf willen worden

De IJkpraktijk Natuurgeneeskunde (Halle)In haar praktijk begeleidt ze mensen op hun pad naar een betere gezondheid. Dit kan  met natuurlijke middelen en verschillende behandelmethodes zoals fytotherapie, irisdiagnostiek, voedings- en leefstijladviezen, Bachbloesem remedies en lichaamsgerichte therapie.

Dentpoint (Ulft, Terborg en Dinxperlo): Voor professionele mondzorg en tandheelkunde. Uit de combinatie van hun kennis, de status van het gebit en de persoonlijke wensen kiezen ze in overleg met jou de best passende behandeling.

Elshout Fysio (Ulft): Is een fysiotherapiepraktijk waar je terecht kunt met al je lichamelijke klachten. Toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud. De behandelingsmethodes zijn heel divers, van shockwave tot dry needling of beweegprogramma's en natuurlijk de fysiobehandelingen.

FEM Gewichtsconsulent (Etten): Vindt het belangrijk om de gezondheid te verbeteren door dat te eten wat zowel voedend als plezierig is, door te bewegen op manieren die leuk zijn en je te bevrijden van de stress die kan ontstaan bij het proberen om juiste te eten.

Fit & Slank (Silvolde)Zit je niet lekker in je vel? Heb je overgewicht? Of heb je weinig energie, en wil je dit graag veranderen? Dan word je hier geholpen om je leefstijl te verbeteren.

Kei-Fit Gendringen/Ulft: Is een sportschool voor het hele gezin. Naast een ruim aanbod, zijn ze ook gespecialiseerd in InBody. Met InBody worden de kleinste veranderingen van de lichaamssamenstelling zichtbaar. Zo krijg je een perfect inzicht in jouw status en jouw progressie.

Ketelaar Sport (Ulft): Al ruim 50 jaar is deze sportschool gevestigd in Ulft met een breed assortiment van groepslessen tot persoonlijke begeleiding.

Lichtvoetig (Terborg): Biedt maatwerk op het gebied van lifecoaching, balanscoaching, stress- en burnout coaching en vitaliteitscoaching.

Groot Nibbelink Voedingsadvies (Sinderen): Wordt door en gewichtsconsulent begeleid naar een gezond gewicht. Leer hierin nieuwe gewoonten te ontwikkelen die je een leven lang kan vasthouden. 

Harpstudio Harpiness (Terborg): Ontspanningsconcerten, belevingsconcerten, harp les, mini harpworkshops en meer. Op de Fair kan je informatie krijgen over alle diensten die ze aanbieden. De doelgroep is erg breed, van baby's tot volwassenen en mensen met een beperking.

Helpgewoon Buurtsport (Oude IJsselstreek): Voor al vragen over sport en bewegen! Ze staan klaar voor inwoners uit de Oude IJsselstreek (jong tot oud), maar ook voor sportaanbieders en onderwijs.

Helpgewoon Thuiszorg (Oude IJsselstreek): Leveren hulp en zorg thuis aan iedereen die daar behoefte aan heeft, waarbij persoonlijke aandacht en vakmanschap belangrijk zijn. Iedereen die op zoek is naar particuliere hulp in huis óf een indicatie vanuit de gemeente heeft kan deze huishoudelijke zorg ontvangen. 

Korfbalvereniging De Issel (Ulft): Deze vereniging biedt korfbal aan voor senioren en kinderen. Tijdens de fair kan je kennis maken met korfbal, deze vereniging en kan je je aanmelden om gratis deel te nemen aan aantal trainingen bij de club.

Meander, Praktijk voor Voetreflexologie (Ulft): De voetreflexmassages richten zich op het terugdringen van allerlei lichamelijke en/of psychische klachten of aandoeningen. Natuurlijk kun je het ook puur ter ontspanning doen. Daarbij werkt het tevens preventief en verhoogt het je weerstand.

Mecking's Sportshop (Ulft): Is een sportwinkel met een uitgebreide collectie op o.a. het gebied van: racketsport, running, zwemmen, zaalsporten en fitness.

Merkbaar-werkt (Velswijk): Helpt bij het leggen van verbindingen tussen je drijfveren en je talenten, dankzij de kracht van kleur.

ML-Care Praktijk voor Bowentherapie (Terborg): Voor een behandelingstraject bij (pijn)klachten van het lichaam door bijv. stress, burn-out, etc. Deze Bowen therapie is voor iedereen en voor alle leeftijden geschikt.

My-Life Slim (Varsseveld): Help jou bij je leefstijlverandering en biedt hulp bij gezond en verantwoord afvallen.

Praktijk voor Natuurgeneeskunde (Etten): Biedt behandelmethoden om vanuit het zelf genezend vermogen te werken aan klachten, dit wordt o.a. gedaan met fytotherapie, bloesemremedies, iriscopie, lichaamsgerichte behandelingen, voedingsadvies en adem coaching.

Personal Switch (Doetinchem): Deze organisatie biedt o.a. EMS-trainingen. Met deze methode heb je een in 20 minuten een workout voor het gehele lichaam en onder begeleiding.

Podotherapie Sohilait: D.m.v. verschillende behadelingen, kunnen voet-, enkel-, knie-, en heupklachten die voortbloeien uit een afwijkend functioneren in de voet(en)/voetstand behandeld worden.

Rode Kruis (Achterhoek-Oost): Het Rode Kruis is een wereldwijde organisatie, maar zet zich ook in voor het behalang van EHBO.

Roelofsen Tweewielers (Varsseveld): Nieuw in 2020 is het nieuwe fietsplan van Lease-A-Bike en zij bieden jou en je werkgever deze mogelijkheid. Voor veel mensen is een E-bike namelijk de oplossing om te blijven fietsen of om met de fiets naar het werk te gaan. 

Sleutelfiguren: Sleutelfiguren zijn statushouders/nieuwe Nederlanders die verbindingen kunnen leggen binnen de samenleving en de verschillende culturen.

Stichting FreeWheel (Ulft): Naast een groep van op dit moment 150 deelnemers, die zo vaak mogelijk dagelijks gezond bewegen hebben ze ook een groep Intermittent Fasting die aan een gezond gewicht werken en een Studiekring50plus. 

Sport en Gezondheidscentrum Physique/ VitaBusiness (Terborg): Voor advies over vitaliteit, leefstijlcoaching, groepstrainingen, sportadvies en GLI leefstijltrajecten.

Taichitao- Qigong (diverse locaties): Taichi is een Chinese bewegingsleer ter bevordering van de hele gezondheid en is geschikt voor iedereen. Daarnaast hebben ze een aangepaste-taichi voor deelnemers met fysieke beperkingen zoals Reuma, CVA, Parkinson, MS, Fibromyalgie, COPD en mensen die revalideren.  

Tasteful (Ulft): Een lunchroom met een uitgebreid assortiment aan belegde broodjes die u kunt afhalen of bestellen, dat gecombineerd wordt met het aanbieden van een maaltijdservice.

Therapie en Training Achterhoek (Silvolde): Deze organisatie biedt verschillende therapieën: psychosomatische oefentherapie, kinderoefentherapie, slaapoefentherapie en therapie bij chronische pijn. 

Therapeutisch Centrum Varsseveld: In deze praktijk hecten ze veel warde aan het belang van een persoonlijke benadering, om de juiste therapie voor iedere individuele patiënt te kunnen bieden.

Topaas Coaching (Zelhem/diverse locaties): De Life- en Mindfulwandelcoach voor als je op zoek bent naar (meer) rust en balans in je leven. Bewegen in de natuur maakt dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoontes. Het is ontspannend en is goed voor het lichaam met als resultaat: meer energie.

VAS de IJsselstreek (diverse locaties): Deze organisatie biedt aangepast sporten voor mensen met een beperking. Van zwemmen en aqua-robics (watergymnastiek), tot sporten bestaande uit conditietrainingen & mobiliteitsoefeningen, maar ook 'gymnastiek', volleybal, rolstoeldansen en handbiken. 

Wilma Massop: Voor natuurlijk producten op basis van Aloe Vera. Ervaar wat deze producten voor u kunnen betekenen.

Yoga Bara Plantinga (Silvolde): Bara geeft yogalessen in Silvolde, maar ook workshops voor bedrijven en je kan bij haar terecht voor klankschaalmeditatie.

YogaRunEvents (diverse locaties): Mindful hardlopen is een combinatie van yoga en hardlopen. Juist deze combinatie zorgt voor een unieke ervaring. Zo werk je o.a. aan je ademhaling, houding, ontspanning en concentratie in combinatie met het verbeteren van je looptechniek.

Logo BeLeef en Beweeg Fair

De (Be)Leef & Beweeg Fair is een initiatief van Helpgewoon Buurtsport. De buurtsportcoaches organiseren dit samen met Sportkunde studenten van de HAN. Verder wordt deze Fair ondersteund door Venhorstplant, Optisport en Animates.