Vernieuwd aanbod op de (Be)Leef & Beweeg Fair! 

Wij nodigen iedereen uit voor de (Be)Leef & Beweer Fair op zondag 26 januari 2020 van 12:00-16:00 uur. Laat je weer verrassen door onze brede kijk op mentale, fysieke en sociale gezondheid. Tijdens deze Fair kan iedereen gratis kennismaken met een breed en vernieuwend scala aan partijen uit eigen omgeving. Daarnaast heeft de Fair dit jaar meer demonstraties/workshops en vindt het plaats in de sporthal op Sportpark IJsselweide (Industrieweg 2, 7071 CK Gendringen).

Foto Fair 2019 Foto Fair 2019 Foto Fair 2019 Foto Fair 2019 

Deze partijen zijn te vinden op de (Be)Leef & Beweeg Fair 2020

Hieronder stellen we de deelnemende partijen alvast even voor, maar tijdens de Fair kunnen zij nog veel meer vertellen over hunwerkzaahmeden en aanbod. Deze informatie is geheel vrijblijvend en gratis. Daarnaast worden er ook demonstraties en activiteiten aangeboden om het zelf even te ervaren.

Achterhoek Onbeperkt / Wilco Giesen: Geeft je informatie over bewegen en sporten, met name voor mensen met een beperking en is ervaringsdeskundige NAH. Ook neemt Wilco zijn mooie en handige Alinkers (speciale fietsen) mee, die u zeker mag uitproberen.

Annelies Leefstijlcoach: Voeding, beweging, mindset, ontspanning, slaap, kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij en sociaal functioneren. Annelies Leefstijlcoaching heeft een bredere kijk op leefstijl en gelooft in een integrale aanpak. Jullie gaan samen werken aan de innerlijke belemmeringen en als leefstijlcoach gaat Annelies op zoek naar de potentiële kwaliteiten zodat jij zo goed mogelijk aan je doelen kan werken. Met als resultaat een duurzame inzetbaarheid en een gezonde leefstijl.

Atletico'73 (Gendringen): Deze vereniging is in het bezit van een eigen atletiekbaan en alle faciliteiten (ook voor polstokhoog). Vrijwel alle onderdelen van de atletiek worden op verschillende niveaus beoefend. Van simpel een uurtje in de week de conditie op peil houden tot gedreven trainen voor nog sneller, hoger of verder. Daarnaast zijn ze ook gespecialiseerd in Uniek Sporten en hebben ze bijvoorbeeld groepen voor kinderen/jeugd met autisme.

Azora Woon/zorgcentrum (diverse locaties): Hier ontmoeten bewoners en buren uit de wijk elkaar bij activiteiten, een kopje koffie, of tijdens het eten in het restaurant "Pleinzicht". Tijdens de Fair nemen ze een koersbalmat mee, ken je het leuke koersbalspel al?

Azora Advies- en behandelcentrum (Terborg)Er zijn fysiotherapeuten ergotherapeuten logopediste, diëtisten en een RGM muziektherapeut aanwezig die u kunnen informeren en adviseren omtrent uw gezondheid en hoe dit te behouden/ te bevorderen. Samen kunnen zij veel vragen beantwoorden over o.a. dagelijkse handelingen, problemen op het gebied spraak, stimuleren van hersendelen, veranderen van leefstijl en het verbeteren van uw conditie.

Betula Kruiden (Halle): Krijg informatie over geneeskrachtige kruiden en planten. Betula Kruiden biedt natuurlijke producten voor de huisapotheek met kruiden uit eigen tuin, cursussen en workshops over voeding en kruiden.

Bodify (Gendringen): Advies gesprek over voeding en training, speciaal voor dames.

De IJkpraktijk Natuurgeneeskunde (Halle): Een verstoring op een of meerdere gebieden zorgt voor een onbalans in het lichaam en kan leiden naar allerhande klachten. Ook kunnen emotionele klachten zoals angstgevoelens en burn-out een rol spelen. Dit kan worden behandeld met natuurlijke middelen en verschillende behandelmethodes zoals fytotherapie, irisdiagnostiek, voedings- en leefstijladviezen, Bachbloesem remedies en lichaamsgerichte therapie. Tijdens de Fair zijn er een aantal momenten waarop je een handmassage kan ervaren.

Dentpoint (Ulft, Terborg en Dinxperlo): Voor alle vragen over mondhygiëne staan ze klaar met een gespecialiseerd team. Ook kunnen ze een risco-test op tandvleesontsteking met kaakbotverlies bij je afnemen en jou en/of je kinderen poetsinstructies meegeven.

Elshout Fysio (Ulft): Tijdens de Fair is dit de specialist in Echografie/Shockwave therapie! Daarnaast kan je ook met vragen over andere klachten bij deze partij terecht. Zij geven je graag meer informatie in de verschillende behandelmethodes.

Kei-Fit Gendringen/Ulft: Maak kennis met InBodScan! "We willen gezonder leven, oud worden en er fitter uitzien.. Echter willen we ook graag snel resultaat zien." Het antwoord is de InBody Scan: Met InBody worden de kleinste veranderingen van de lichaamssamenstelling zichtbaar. Zo krijg je een perfect inzicht in jouw status en jouw progressie.

Ketelaar Sport (Ulft): Al ruim 50 jaar is deze sportschool gevestigd in Ulft met een breed assortiment van groepslessen tot persoonlijke begeleiding.

FEM Gewichtsconsulent (Etten)Tijdens de Fair kan je hier terecht voor een gratis voedingsadvies. Dit advies geeft ze vanuit haar missie om jou te helpen een positieve relatie met voeding en je lichaam en geest te ontwikkelen. Ze vindt het belangrijk om de gezondheid te verbeteren door dat te eten wat zowel voedend als plezierig is, door te bewegen op manieren die leuk zijn en je te bevrijden van de stress die kan ontstaan bij het proberen om juiste te eten.

Groot Nibbelink Voedingsadvies (Sinderen): Wordt door en gewichtsconsulent begeleid naar een gezond gewicht. Leer hierin nieuwe gewoonten te ontwikkelen die je een leven lang kan vasthouden. Uitgangspunt is gewoon gezond eten, dus geen maaltijdvervangers en geen verboden voedingsmiddelen. Ook aandacht voor bewegen, slaap en ontspanning, want die hebben allemaal invloed op je gewicht.

Harpstudio Harpiness (Terborg): Ontspanningsconcerten, belevingsconcerten, harp les, mini harpworkshops en meer. Op de Fair kan je informatie krijgen over alle diensten die ze aanbieden. De doelgroep is erg breed, van baby's tot volwassenen en mensen met een beperking.

Helpgewoon Buurtsport (Oude IJsselstreek): Maak kennis met de buurtsportcoaches uit de Oude IJsselstreek. Zij vertellen je graag over hun werkzaamheden voor jong en oud en de bijbehorende activiteiten. Daarbij helpen ze ook bij een specifieke hulpvraag m.b.t. sport- en bewegen en als je de sportcontributie voor je kinderen niet kunt betalen.

Helpgewoon Thuiszorg (Oude IJsselstreek)Wij leveren hulp en zorg thuis aan iedereen die daar behoefte aan heeft, waarbij persoonlijke aandacht en vakmanschap belangrijk zijn. Iedereen die op zoek is naar particuliere hulp in huis óf een indicatie vanuit de gemeente heeft kan deze huishoudelijke zorg ontvangen. 

Korfbalvereniging De Issel (Ulft): Deze vereniging biedt korfbal aan voor senioren en kinderen. Tijdens de fair kan je kennis maken met korfbal, deze vereniging en kan je je aanmelden om gratis deel te nemen aan aantal trainingen bij de club.

Meander, Praktijk voor Voetreflexologie (Ulft): Voetreflexbehandelingen helpen bij diverse klachten. Tijdens de Fair kunt je horen wat voetreflexologie voor jou kan betekenen en je kan voor een gering bedrag zelf voetreflex ervaren.

ML-Care Praktijk voor Bowentherapie (Terborg): Ervaar op de Fair een korte behandeling als demonstratie voor een behandelingstraject bij (pijn)klachten van het lichaam door bijv. stress, burn-out, etc. Deze Bowen therapie is voor iedereen en voor alle leeftijden geschikt. De behandeling kan op de blote huid of door een dunne kleding laag uitgevoerd worden.

My-Life Slim Varsseveld: Voor al je vragen rondom leefstijlverandering en hulp bij afvallen daarnaast bieden zij o.a. gratis gezonde recepten, gezonde hapjes en een gezondheidscheck. 

Personal Switch (Doetinchem): Zij nemen alle spullen mee voor een EMS-Training om u te laten zien wat deze speciale trainingsmethode inhoudt. Daarbij informeren ze je ook graag over de sportvasten-methode.

Praktijk voor Natuurgeneeskunde (Etten): Je zelf genezend vermogen en je eigen wijze van reageren worden als uitgangspunten genomen tijdens het behandelen van uw klacht. Voor meer informatie over fytotherapie, bloesemremedies, iriscopie, lichaamsgerichte behandelingen, voedingsadvies en adem coaching ben je tijdens de Fair hier op de juiste plek.

Rode Kruis (Achterhoek-Oost): Het Rode Kruis informeert je over hun werkzaamheden in Nederland en het buitenland en over hoe je ze kan steunen, maar ook over het belang van EHBO.

Roelofsen Tweewielers (Varsseveld): Voor veel mensen is een E-bike de oplossing om te blijven fietsen of om met de fiets naar het werk te gaan. Ondertussen is er veel keus, dus wil je meer informatie over E-bikes? Loop dan tijdens de Fair even naar Roelofsen Tweewielers.

Sleutelfiguren Gulnar en Azza: Voor deze Fair zijn ook statushouders/nieuwe Nederlanders uitgenodigd die de rol van sleutelfiguur hebben. Zij informeren je graag over hun verhaal want ook het kennen van elkaar is belangrijk binnen deze samenleving.

Stichting FreeWheel (Ulft): Naast een groep van op dit moment 150 deelnemers, die zo vaak mogelijk dagelijks gezond bewegen hebben ze ook een groep Intermittent Fasting die aan een gezond gewicht werken en een Studiekring50plus die zich bezighoudt met discussie over en onderzoek naar allerlei mogelijkheden om de duurzaamheid van onze omgeving te verbeteren.

Sport en Gezondheidscentrum Physique/ VitaBusiness (Terborg): Voor advies over vitaliteit, leefstijlcoaching, groeptrainingen, sportadvies en GLI leefstijltrajecten.

Therapie en Training Achterhoek (Silvolde): Deze organisatie biedt verschillende therapiën: psychosomatische oefentherapie, kinderoefentherapie, slaapoefentherapie en therapie bij chronische pijn. 

Topaas Coaching (Zelhem/diverse locaties): De Life- en Mindfulwandelcoach voor als je op zoek bent naar (meer) rust en balans in je leven. Bewegen in de natuur maakt dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoontes. Het is ontspannend en is goed voor het lichaam met als resultaat: meer energie! Tijdens de Fair laat ze je o.a. graag kennis maken met geleide meditaties. 

Taichitao- Qigong (diverse locaties): Taichi is een Chinese bewegingsleer ter bevordering van de hele gezondheid en is geschikt voor iedereen. Daarnaast wordt er ook aangepaste-taichi gegeven dat onlangs ontwikkeld voor deelnemers met fysieke beperkingen zoals Reuma, CVA, Parkinson, MS, Fibromyalgie, COPD enz. en mensen die revalideren.  

VAS de IJsselstreek (diverse locaties): Deze organisatie biedt aangepast sporten voor mensen met een beperking. Van zwemmen en aqua-robics (watergymnastiek), tot sporten bestaande uit conditietrainingen & mobiliteitsoefeningen, maar ook 'gymnastiek', volleybal, rolstoendansen en handbiken. Tijdens de Fair geven ze zelfs een demonstratie rolstoeldansen!

Wilma Massop: Voor natuurlijk producten op basis van Aloe Vera. Ervaar wat deze producten voor u kunnen betekenen.

Yoga Bara Plantinga (Silvolde): Bara geeft yogalessen in Silvolde, maar ook workshops voor bedrijven. Tijdens de Fair kan je deelnemen aan een korte Yogales of een korte klankschaalmeditatie.

YogaRunEvents (diverse locaties): Mindful hardlopen is een combinatie van yoga en hardlopen. Juist deze combinatie zorgt voor een unieke ervaring. Zo werk je o.a. aan je ademhaling, houding, ontspanning en concentratie in combinatie met het verbeteren van je looptechniek.

Poster Beleef en Beweeg Fair

1e editie (Be)Leef & Beweeg Fair was een succes!

De eerste editie heeft plaatsgevonden op zondag 3 februari 2019 en was een succes! We willen dan ook alle bezoekers en deelnemende partijen bedanken voor jullie komst. Voor wat mooie sfeerbeelden, kunt u aan de rechter kant van deze pagina's de foto's openen. Tijdens deze 1e editie van de (Be)Leef & Beweeg Fair waren er 761 bezoekers! Hiervan heeft 6,7% van de bezoekers een enquête ingevuld.

  • 58% had het opdoen/vergroten van kennis als doel van het bezoek;
  • 79% geeft aan dat er werd voldaan aan het doel van het bezoek;
  • 80% vond dat er voldoende variatie in de partijen zat;
  • 55% gaat meer nadenken over belang van bewegen;
  • 45% gaat meer nadenken over belang van gezond eten;
  • 34% geeft aan dat dit helpt bij het ‘lekker in uw vel zitten’ (ja, hier heb ik wat aan gehad)
  • Cijfer dat het vaakst (26 keer) gegeven is, is een 8,0.
  • Gemiddeld eindcijfer van de bezoekers is een 7,6.

Bedankt voor uw komst op onze Fair

Thuiszorg Oude IJsselstreek