zondag 26 januari 2020 Beleef en Beweeg FAir

Goed nieuws: 26 januari 2020 is de tweede editie!

Na het succes van de eerste editie zijn wij achter de schermen aan het werk voor een 2e editie. Graag laten wij inwoners op 26 januari 2020 van 12:00-16:00 uur weer verrassen door onze brede kijk op mentale, fysieke en sociale gezondheid. Tijdens de (Be)Leef & Beweeg Fair kunt u gratis kennismaken met een breed scala aan partijen uit eigen omgeving. De Fair vindt dit jaar plaats in de sporthal op Sportpark IJsselweide (Industrieweg 2, 7071 CK Gendringen).

Tip: De eerste partijen hebben zich al aangemeld en hierover kunt u hieronder al wat informatie vinden, maar blijf ook op de hoogte via onze (Be)Leef & Beweeg Fair Facebookpagina.

Wilt u als partij deelnemen aan de (Be)Leef & Beweeg Fair? Dat kan!

Tijdens de (Be)Leef & Beweeg Fair kunt u uw bedrijf/organisatie presenteren aan honderden bezoekers uit uw eigen regio. Hierbij kunt u voor bezoekers van meerwaarde zijn door te informeren, adviseren en/of te laten ervaren wat u voor ze kunt betekenen. Tot slot geven wij u ook de kans om uw netwerk te vergroten. Het programma van deze 2e editie ziet er namelijk als volgt uit:
10:00-11:00       Mogelijkheid om op te bouwen
11:00-12:00       Netwerksessie voor deelnemende partijen
12:00-16:00       (Be)Leef & Beweeg Fair voor bezoekers

Bent u geïnteresseerd om op 26 januari 2020 aan de (Be)Leef & Beweeg Fair deel te nemen? Dan verzoeken wij u om contact op te nemen met ons via leefstijlevenementulft@hotmail.com. Graag geven wij u meer informatie en u ontvangt dan van ons een inschrijfformulier. De prijzen die wij vragen voor een plek op deze fair zijn dan ook enkel kostendekkend. 

Deze partijen zijn te vinden op de (Be)Leef & Beweeg Fair 2020

Tijdens de Fair kunt u o.a. informatie krijgen over: voedingsadvies, de Alinker, diverse sporten- en beweeglessen, creëren van rust en balans in je leven, behandelen van lichamelijke burn-out klachten, ondersteuning van de buurtsportcoaches, natuurgeneeskunde, het verhaal van sleutelfiguren, EHBO, leefstijlcoaching en nog veel meer. Kortom een middag vol met inspiratie voor jong en oud!

Let op: Deze lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe partijen.

Achterhoek Onbeperkt / Wilco Giesen: Geeft u informatie over bewegen en sporten, met name voor mensen met een beperking en is ervaringsdeskundige NAH. Ook neemt Wilco zijn mooie en handige Alinkers (speciale fietsen) mee, die u zeker mag uitproberen.

Anitytime Fitness Varsseveld: Dit Leefstijlcentrum in Varsseveld biedt mogelijkheden voor individuele fitness, groepsfitness en personal training. Kortom, zij helpen je bij het behalen van jouw doelstellingen. Tijdens de Fair vertellen ze graag meer over alle mogelijkheden.

De IJkpraktijk Natuurgeneeskunde (Halle): Een verstoring op een of meerdere gebieden zorgt voor een onbalans in het lichaam en kan leiden naar allerhande klachten. Ook kunnen emotionele klachten zoals angstgevoelens en burn-out een rol spelen. Dit kan worden behandeld met natuurlijke middelen en verschillende behandelmethodes zoals fytotherapie, irisdiagnostiek, voedings- en leefstijladviezen, Bachbloesem remedies en lichaamsgerichte therapie. Tijdens de Fair zijn er een aantal momenten waarop u een handmassage kunt ervaren.

Kei-Fit Gendringen/Ulft: Maak kennis met InBodScan! "We willen gezonder leven, oud worden en er fitter uitzien.. Echter willen we ook graag snel resultaat zien." Het antwoord is de InBody Scan: Met InBody worden de kleinste veranderingen van de lichaamssamenstelling zichtbaar. Zo krijg je een perfect inzicht in jouw status en jouw progressie.

Ketelaar Sport (Ulft): Al ruim 50 jaar is deze sportschool gevestigd in Ulft met een breed assortiment van groepslessen tot persoonlijke begeleiding.

FEM Gewichtsconsulent (Etten)Tijdens de Fair kunt u hier terecht voor een gratis voedingsadvies. Dit advies geeft ze vanuit haar missie om jou te helpen een positieve relatie met voeding en je lichaam en geest te ontwikkelen. Ze vindt het belangrijk om de gezondheid te verbeteren door dat te eten wat zowel voedend als plezierig is, door te bewegen op manieren die leuk zijn en je te bevrijden van de stress die kan ontstaan bij het proberen om juiste te eten.

Helpgewoon Buurtsport (Oude IJsselstreek): Maak kennis met de buurtsportcoaches uit de Oude IJsselstreek. Zij vertellen u graag over hun werkzaamheden voor jong en oud en de bijbehorende activiteiten. Daarbij helpen ze ook bij een specifieke hulpvraag m.b.t. sport- en bewegen.

ML-Care Praktijk voor Bowentherapie (Terborg): Ervaar op de Fair een korte behandeling als demonstratie voor een behandelingstraject bij (pijn)klachten van het lichaam door bijv. stress, burn-out, etc. Deze Bowen therapie is voor iedereen en voor alle leeftijden geschikt. De behandeling kan op de blote huid of door een dunne kleding laag uitgevoerd worden.

My-Life Slim Varsseveld: Voor al uw vragen rondom leefstijlverandering en hulp bij afvallen daarnaast bieden zij o.a. gratis gezonde recepten, gezonde hapjes en een gezondheidscheck. 

Praktijk voor Natuurgeneeskunde (Etten): Uw zelf genezend vermogen en uw eigen wijze van reageren worden als uitgangspunten genomen tijdens het behandelen van uw klacht. Voor meer informatie over fytotherapie, bloesemremedies, iriscopie, lichaamsgerichte behandelingen, voedingsadvies en adem coaching bent u tijdens de Fair hier op de juiste plek.

Rode Kruis (Achterhoek-Oost): Het Rode Kruis informeert u over hun werkzaamheden in Nederland en het buitenland en over hoe u hun kunt steunen, maar ook over het belang van EHBO.

Sleutelfiguren Gulnar en Azza: Voor deze Fair zijn ook statushouders/nieuwe Nederlanders uitgenodigd die de rol van sleutelfiguur hebben. Zij informeren u graag over hun verhaal want ook het kennen van elkaar is belangrijk binnen deze samenleving.

Stichting FreeWheel (Ulft): Naast een groep van op dit moment 150 deelnemers, die zo vaak mogelijk dagelijks gezond bewegen hebben ze ook een groep Intermittent Fasting die aan een gezond gewicht werken en een Studiekring50plus die zich bezighoudt met discussie over en onderzoek naar allerlei mogelijkheden om de duurzaamheid van onze omgeving te verbeteren.

Topaas Coaching (Zelhem/diverse locaties): De Life- en Mindfulwandelcoach voor als je op zoek bent naar (meer) rust en balans in je leven. Bewegen in de natuur maakt dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoontes. Het is ontspannend en is goed voor het lichaam met als resultaat: meer energie! Tijdens de Fair laat ze je o.a. graag kennis maken met geleide meditaties. 

Taichitao- Qigong (diverse locaties): Taichi is een Chinese bewegingsleer ter bevordering van de hele gezondheid en is geschikt voor iedereen. Daarnaast wordt er ook aangepaste-taichi gegeven dat onlangs ontwikkeld voor deelnemers met fysieke beperkingen zoals Reuma, CVA, Parkinson, MS, Fibromyalgie, COPD enz. en mensen die revalideren. 

Woon/zorgcentrum de Meulenbeek (Ulft): Hier ontmoeten bewoners en buren uit de wijk elkaar bij activiteiten, een kopje koffie, of tijdens het eten in het restaurant "Pleinzicht". Tijdens de Fair nemen ze een koersbalmat mee, kent u het leuke koersbalspel al?

Yoga Bara Plantinga (Silvolde): Bara geeft yogalessen in Silvolde, maar ook workshops voor bedrijven. Tijdens de Fair kunt u deelnemen aan een korte Yogales of een korte klankschaalmeditatie.

1e editie (Be)Leef & Beweeg Fair was een succes!

De eerste editie heeft plaatsgevonden op zondag 3 februari 2019 en was een succes! We willen dan ook alle bezoekers en deelnemende partijen bedanken voor jullie komst. Voor wat mooie sfeerbeelden, kunt u aan de rechter kant van deze pagina's de foto's openen. Tijdens deze 1e editie van de (Be)Leef & Beweeg Fair waren er 761 bezoekers! Hiervan heeft 6,7% van de bezoekers een enquête ingevuld.

  • 58% had het opdoen/vergroten van kennis als doel van het bezoek;
  • 79% geeft aan dat er werd voldaan aan het doel van het bezoek;
  • 80% vond dat er voldoende variatie in de partijen zat;
  • 55% gaat meer nadenken over belang van bewegen;
  • 45% gaat meer nadenken over belang van gezond eten;
  • 34% geeft aan dat dit helpt bij het ‘lekker in uw vel zitten’ (ja, hier heb ik wat aan gehad)
  • Cijfer dat het vaakst (26 keer) gegeven is, is een 8,0.
  • Gemiddeld eindcijfer van de bezoekers is een 7,6.

Benieuwd naar de deelnemende partijen tijdens de eerste editie? De lijst met partijen 2019 kunt u hier vinden.

Bedankt voor uw komst op onze Fair