Op dit moment zetten de Buurtsportcoaches zich door middel van de hieronder weergegeven sportstimuleringsprogramma’s en activiteiten in voor kinderen & jeugd. Hieronder vindt u welke informatie u waar kunt vinden. Voor meer informatie of onderteuning, mag u contact opnemen met Paulien of Geke.

Sjors Sportief & Creatief

Logo Sjors Sportief en Creatief

Vanaf september 2018 worden ieder schooljaar de kleurrijke Sjors boekjes op alle scholen in Oude IJsselstreek verspreid. Eind september ontvangen de scholen de nieuwe boekjes en mogen de leerkrachten dit uitdelen in de klassen. Daarbij hopen wij dat zowel de leerkrachten als de ouders het boekje doornemen met de kinderen, om samen te kijken welke sportieve- en creatieve activiteiten er allemaal zijn om uit te proberen. 

Bekijk hier de online versie van Sjors Sportief & Creatief schooljaar 2020-2021.


Sportaanbieder: "Dankzij Sjors hebben wij er nu al twee nieuwe leden bij."

Ouder: "Fijn dat er sportieve en creatieve activiteiten in het boekje staan." 

Beweegmakelaar

Lukt het niet om een passende sport te vinden? Kijk dan voor ideeën op onze website bij sportaanbod. Toch wat extra hulp nodig? Laat het weten, zodat wij onze kennis kunnen inzetten bij het vinden van een sport.

Ouder: "Erg fijn dat er zo goed wordt meegedacht."  

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport en CultuurKan uw kind (4 t/m 17 jaar) om financiële redenen geen lid worden van een sport- of cultuuraanbieder? Neem contact met ons op en vertel ons waarom er gebruik gemaakt moet worden van Jeugdfonds Sport en Cultuur. In overleg met u dienen wij daarna de aanvraag in. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt de sport- of cultuuraanbieder het bedrag voor de contributie en/of ontvangt u een waardebon om sport attributen/kleding te kopen bij een aangesloten winkel. Deze aanvraag kan jaarlijks worden ingediend zodat uw kind ook in het volgende seizoen gewoon lid kan blijven.

Ouder: "Ik ben blij dat we hier gebruik van konden maken, bedankt voor de hulp." 

 

Nationale Sportweek

Logo Nationale SportweekEind september staat ieder jaar in het teken van de Nationale Sportweek, dit jaar is het van 18 t/m 27 september 2020. Wij ondersteunen dit initatief door basisscholen een beweegchallenge aan te bieden en door verenigingen te stimuleren om 'hun deuren open te zetten'.

Het programma van deze Nationale Sportweek is hier te vinden.

 

Sportstimuleringsactiviteiten op scholen

Er zijn verschillende activiteiten waarin we samenwerken met de scholen, per school stemmen we dit jaarlijks weer af.

Logo speelpleincoachSpeelpleincoach
: Tijdens de Pauzespelen leert de buurtsportcoach de kindere iedere week weer een ander spel. Alle spellen zijn te spelen met weinig tot geen materialen, zodat het voor de kinderen eenvoudig is om het spel later ook zelf te spelen.

Sportmix
:Tijdens de Sportmix krijgen kinderen na schooltijd de kans om kennis te maken met diverse sporten. Deze sporten werden op een recreatieve manier gegeven, omdat het op een positieve manier kennis maken met hierin het belangrijkste is. Daarnaast krijgen ze natuurlijk nog wat tips over de juiste techniek. De planning van de sportmix staat in de agenda en op geven kan via Sjors Sportief & Creatief.

Logo MQ-ScanMQ-Scan
: In het schooljaar 2019-2020zijn wij gestart met de MQ-Scan op een aantal basisschoolen. Het doel van deze scan is het inbeeld brengen van de motorische vaardigheden van basisschoolkinderen. De eerste resultaten zijn binnen en zowel vakleerkrachten als scholen zien meerwaarde in het monitoren van de motorische ontwikkeling.

Workshop 'Bewegend leren'Volgens diverse onderzoeken kan bewegen tijdens de les de leerprestaties van kinderen bevorderen. Daarbij zitten kinderen gemiddeld 8 uur per dag (op school en thuis). Kortom genoeg redenen om docenten te helpen bij het integreren van bewegen tijdens reguliere lessen. Hiervoor hebben wij samen met 'Zit met Pit' de cursus 'Bewegend leren' aangeboden in de Oude IJsselstreek. De eerste drie scholen hebben meegedaan, en wie weet volgen er volgend schooljaar meer basisscholen.

School: "De gymdocent, de IB'er en wij vinden het monitoren van de
motorische ontwikkeling van meerwaarde."

Uniek Sportaanbod in beeld

Logo Uniek SportenHet vinden van een passende sport is niet altijd even makkelijk, helemaal als het ook nog gaat om aangepast sportaanbod of een reguliere sportaanbieder die extra begeleiding kan bieden. Om dit wat makkelijker te maken, zijn wij aan het werk om het aanbod in de Oude IJsselstreek in beeld te brengen d.m.v. korte filmpjes. Klik hier om deze informate te bekijken.

 

Nieuws en Social Media Helpgewoon BuurtsportOp FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn. Daarnaast is aanmelden voor onze nieuwsbrief, die wij zes keer per jaar versturen, ook een goed idee.