Een gezonde start, met veel spelen en bewegen is essentieel. Daarom zetten de buurtsportcoaches zich met onderstaande sportstimuleringsprojecten en activiteiten in voor kinderen & jeugd. Voor meer informatie of ondersteuning, mag je contact opnemen met Paulien, Geke of Kelly.

Beweegmakelaar (aangepast) sportaanbod

Lukt het niet om een (aangepaste) sport te vinden? Kijk dan voor meer inspiratie en gratis proeflessen op www.actiefinoudeijsselstreek.nl of www.unieksporten.nl. Toch wat extra hulp nodig? Laat het weten, zodat wij onze kennis kunnen inzetten bij het vinden van een sport.

Ouder: "Het vinden van een passende sport is voor mij erg lastig, fijn om dan extra informatie te kunnen krijgen."

"  

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport en CultuurKan je kind (4 t/m 17 jaar) om financiƫle redenen geen lid worden van een sport- of cultuuraanbieder? Neem contact op met de buurtsportcoach of de cultuurcoach, want ieder kind moet kunnen deelnemen! Samen met jou dienen wij een aanvraag in bij het Jeugdfonds. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt de sport- of cultuuraanbieder het bedrag voor de contributie. Deze aanvraag kan jaarlijks worden ingediend zodat jouw kind ook in het volgende seizoen gewoon lid kan blijven.

 • Aanvragen sport: p.verheij@helpgewoon.nl of 06 - 212 15 392
 • Aanvragen cultuur: info@wildakobes.nl of 06 - 117 634 84

Kijk voor meer informatie over dit fonds op Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Ouder: "Ik ben blij dat we hier gebruik van konden maken, bedankt voor de hulp!" 

Gym Extra en motorische testen

In het schooljaar 2019-2020 zijn wij gestart met de MQ-Scan op een aantal basisscholen. Het doel van deze scan is het in beeld brengen van de motorische vaardigheden van basisschoolkinderen. Ondertussen zien steeds meer scholen de meerwaarde in het monitoren van de monitorische ontwikkeling. In het schooljaar 2022-2023 doen er maar liefst 10 basisscholen mee. 

Gymdocent, IB'er en directeur: "Het monitoren van de motorische ontwikkeling geeft ons waardevolle inzichten, hier kunnen we zowel tijdens de gymlessen als in de begeleiding voor het kind op inspelen."

De uitkomsten worden bekeken en waar nodig kunnen kinderen vervoglens gratis deelnemen aan Gym Extra lessen. Dit vervolgaanbod, bestaande uit 6 à 8 lessen, zorgt ervoor dat kinderen in een klein groepje onder begeleiding van onze vakdocent extra kunnen oefenen. Dit bevorderd het zelfvertrouwen, de motorische vaardigheden en zorgt voor veel beweeg plezier. 

Vakdocent: "Leerling 'x' gaf tijdens de vragenlijst aan dat ze gym op school heel erg stom vindt, maar ze gaf aan het einde van de pilot aan dat ze Gym Extra erg leuk vond. Ook tijdens de lessen was te zien dat haar zelfvertrouwen en het plezier toe nam.”

Sjors Sportief & Creatief

Logo Sjors Sportief en Creatief

Dit jaar ontvangen alle basisschoolkinderen tijdens de Nationale Sportweek (15-24 september 2023) het nieuwste Sjors boekje! Het boekje staat weer vol met sportieve en creatieve activiteiten, die je vaak gratis kan uitproberen! Aanmelden voor deze activiteiten kan heel makkelijk via www.actiefinoudeijsselstreek.nl. En wie weet zit het gouden ticket wel in jouw boekje!

Ouder: "Wat een handig en leuk boekje! Mijn zoon gaat deelnemen aan een proefles." 

Nationale Sportweek

Nationale SportweekEind september staat ieder jaar in het teken van de Nationale Sportweek, dit jaar is het van 15 t/m 24 september 2023. Wij ondersteunen dit initatief door op alle basisscholen exclusieve beweeglessen aan te bieden en door verenigingen te stimuleren om 'hun deuren open te zetten.

Maar ook jij kan helpen! Neem iemand mee naar jouw training of sportles, want samen is het minder spannend en gezelliger. Dit kan net het beetje hulp zijn dat iemand nodig heeft om (meer) te gaan bewegen.

Sportstimuleringsactiviteiten op basisscholen

Hieronder staat het aanbod voor het schooljaar 2022-2023. Deze initiatieven zijn ontwikkeld voor de basisschool leerlingen, ter bevordering van een gezonde jeugd. Het bevat algemene initiatieven en maatwerk, waarbij er per school wordt afgestemd wat er wel of niet wordt ingezet. 

 • Bewegend leren
 • Fietsvaardigheden
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur
 • Koningsspelen en sportdagen
 • MQ-Scan en Gym Extra
 • Nijntje Beweegdiploma
 • Sjors Sportief & Creatief
 • Speelpleincoaches
 • Vakleerkracht Bewegingsonderwijs

Voor meer informatie kan je op onze website kijken bij basisscholen.

 

Nieuws en Social Media Helpgewoon BuurtsportHeb jij, als inwoner, sportaanbieder, school of organisatie een hulpvraag of idee?
Laat het ons dan weten! Want wij werken graag vraaggericht samen.

 »» Volg ons op Instagram en Facebook voor het laaste nieuws.