Wij laten u graag weten met welke sportstimuleringsactiviteiten wij actief zijn in de Oude IJsselstreek, maar daarnaast zijn wij er ook voor individuele hulpvragen. Voor meer informatie mag u contact opnemen met Paulien Verheij of Geke Schuurman.

Beweegmakelaar

Lukt het niet om een passende sport te vinden? Kijk dan voor ideeën op onze website bij sportaanbod. Toch wat extra hulp nodig? Geen probleem, neem contact met ons op. Wij helpen graag!

Ouder: "Erg fijn dat er zo goed wordt meegedacht."  

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport en CultuurKan uw kind (4 t/m 18 jaar) om financiële redenen geen lid worden van een sport- of cultuuraanbieder? Dan kunnen wij u helpen! Neem contact met ons op en vertel ons waarom er gebruik gemaakt moet worden van Jeugdfonds Sport en Cultuur. In overleg met u dienen wij  daarna de aanvraag in. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt de sport- of cultuuraanbieder het bedrag voor de contributie en/of ontvangt u een waardebon om sport attributen/kleding te kopen bij een aangesloten winkel.

Ouder: "Ik ben blij dat we hier gebruik van konden maken, bedankt voor de hulp." 

 

Ketenaanpak Gezonde Jeugd

De ketenaanpak overgewicht jeugd richt zich op het in een vroeg stadium signaleren van overgewicht, kinderen en hun ouders adviseren, ondersteunen en begeleiden, zodat zij direct de juiste plek vinden en de zorg krijgen die aansluit op hun behoeften en mogelijkheden. Hieruit is Slimmer kids ontstaan.

Een gratis Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) waarbij wij ons gaan bezighouden met bewegen, voeding en gedrag samen met het kind en de ouders. Het doel is om een gezonde leefstijl te ontwikkelen met voldoende beweging en juiste voeding waarbij kinderen een verhoging van de kwaliteit van leven ervaren. Het programma bestaat uit beweeglessen en informatie lessen verzorgd door professionals (kinderoefentherapeut, diëtist en psycholoog). In het tweede deel (2019) zullen gastlessen bij sportverenigingen georganiseerd worden om de stap naar bewegen op langere termijn te kunnen waarborgen, met behulp van de buurtsportcoach. 

QR Code voor BMI metingOm in aanmerking te komen voor deelname aan Slimmer Kids moeten de deelnemers een leeftijd hebben van 6 tot en met 12 jaar en moeten zij een (te) hoge BMI-waarde hebben. BMI is de afkorting van Body Mass Index, dit is een index voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte. Via de QR-code of via het Voedingscentrum kan de BMI berekend worden en kan gekeken worden of deelname mogelijk is.

Nationale Sportweek

Logo Nationale SportweekIeder jaar ondersteunen de buurtsportcoaches het landelijke initiatief van de Nationale Sportweek. Het is een week waarin verenigingen hun deuren openzetten en inwoners (van jong tot uit) de kans krijgen om diverse sporten uit te proberen. In 2019 vindt de Nationale Sportweek plaats van 15 t/m 29 september. Het programma van deze Nationale Sportweek is hier te vinden.Sjors Sportief & Creatief

Logo Sjors Sportief en CreatiefSchooljaar 2018-2019 was het eerste jaar van Sjors Sportief & Creatief in de Oude IJsselstreek. Begin oktober ontvangen alle basisschool kinderen een nieuw 'Sjors-boekje' met allerlei te gekke activiteiten die de sport- en cultuuraanbieders in het schooljaar van 2019-2020 aanbieden. Kinderen uit het basisonderwijs krijgen op deze manier de kans om tijdens het gehele schooljaar introductielessen te volgen bij de sport- en cultuuraanbieders uit de Oude IJsselstreek. Kijk voor het aanbod op de website van Sjors Sportief & Creatief en vindt hier de online versie van het boekje.Sport- en spel op basisscholen

Bij iedere school zijn we tijdens het schooljaar 2018-2019 de Pauzespelen of de Sportmix georganiseerd. Zodra we de invulling voor het schooljaar 2019-2020 hebben, vermelden wij deze ook op onze website.
Pauzespelen: Tijdens de Pauzespelen leert de buurtsportcoach de kindere iedere week weer een ander spel. Alle spellen zijn te spelen met weinig tot geen materialen, zodat het voor de kinderen eenvoudig is om het spel later ook zelf te spelen.
Sportmix:Tijdens de Sportmix krijgen kinderen na schooltijd de kans om kennis te maken met diverse sporten. Deze sporten werden op een recreatieve manier gegeven, omdat het op een positieve manier kennis maken met hierin belangrijker is dan het aanleren van technieken. Voor de Pauzespelen is opgeven niet nodig, voor de Sportmix kan dit wel via Sjors Sportief & Creatief.

Daarnaast orgniseren wij ieder jaar ook andere activiteiten op scholen, in de wijk of in sporthallen. Dit zijn activiteiten als: Nationale Buitenspeeldag, Pietengym en Sportinstuiven. Onze planning updaten wij in onze agenda

Ouder: "Wat leuk dat jullie dit voor de kinderen aanbieden!"Uniek Sportaanbod in beeld

Logo Uniek SportenHet vinden van een passende sport is niet altijd even makkelijk, helemaal als het ook nog gaat om aangepast sportaanbod of een reguliere sportaanbieder die extra begeleiding kan bieden. Om dit wat makkelijker te maken, zijn wij aan het werk om het aanbod in de Oude IJsselstreek in beeld te brengen d.m.v. korte filmpjes. Klik hier om deze informate te bekijken.Samen sta je sterker

Binnen verschillende domeinen gericht op sport, gezondheid en welbevinden, werken wij graag met inwoners en lokale partijen aan een veilig, sportief en gezond leefklimaat. Ons Buurtsportnetwerk groeit dus mocht u ondersteuning nodig hebben, dan horen wij dat graag!

Nieuws en socialmedia Helpgewoon BuurtsportOp FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn. Daarnaast is aanmelden voor onze nieuwsbrief, die wij zes keer per jaar versturen, ook een goed idee.