18 t/m 27 september 2020: "Sport doet iets met je!"

Tijdens de Nationale Sportweek (vrijdag 18 t/m zondag 27 september 2020) laten sportaanbieders en organisaties door heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en bewegen. Want ‘sport doet iets met je’, of je nou sporter, supporter, vrijwilliger of bestuurslid bent. Ook in de Oude IJsselstreek wordt hier aandacht aangegeven.  

Wij dagen jullie uit om ook mee te doen! "Want sport doet iets met je."

Sporters zijn de beste ambassadeurs, wie neem jij mee?

Bij (bijna) iedere sportaanbieder is het mogelijk om de activiteit gratis en vrijblijvend uit te proberen. Helaas is de drempel om een sport- of beweegactiviteit uit te proberen toch vaak te hoog. Probeerzelf om een bekende mee te nemen en/of vraag je sportaanbieder om haar leden uit te dagen. Een gratis kennismakingsles is vaak wel mogelijk en sporters (van jong tot oud) zijn de beste ambassadeurs!

Fietstocht "Rondje Oude IJsseltreek"

Fietsroute Oude IJsselstreek Nationale SportweekKom in beweging, stap op de fiets en geniet van de mooie omgeving in de Oude IJsselstreek. Er is een fietsroute van 43 km. samengesteld waarbij u zelf kunt bepalen waar u start.

Tijdens deze route komt volgt u de onderstaande knooppunten:  50 (Terborg) - 72 - 71 (Westendorp) - 16 - 19 - 20 (Varsseveld) - 42 - 94 - 95 - 93 (Sinderen) - 57 - 56 - 89 - 88 - 92 - 64 - 63 (Gendringen) - 87 - 53 (Ulft). 

Deze fietsrouteroute is hier te downloaden.

Beweegchallange basisscholen

Alle basisscholen ontvangen van Helpgewoon Buurtsport een beweegchallenge met 5 energizers! Dit zijn 5 filmpjes waarbij de klas wordt uitgedaagd om gedurende 2 minuten mee te bewegen op de muziek. Tijdens de les in beweging komen, zorgt er daarna voor dat kinderen zich weer kunnen concentreren. Daarnaast is (voldoende)bewegen natuurlijk fijn en belangrijk.

Programma Nationale Sportweek 2020

Hieronder vindt uhieronder het NSW-programma van 2020. Het programma wordt tussen 7 en 11 september ook geplubliceerd in de Oude IJsselstreekvizier en is hier te downloaden.

Nationale Sportweek Oude IJsselstreek programma 2020

 

 

TekstballonOp FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn. Daarnaast is aanmelden voor onze nieuwsbrief, die wij zes keer per jaar versturen, ook een goed idee.