Het Nijntje Beweegdiploma, een erkende interventie, is een serie beweeglessen waarin het kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiƫle basisvormen van bewegen leert. Helpgewoon Buurtsport kan deze beweeglessen aanbieden. Onze gecertificeerde buurtsportcoach Paulien kan het nijntje Beweegdiploma aanbieden binnen jouw, kinderopvang locatie of op school. Dit doen we graag in samenwerking met de sportverenigingen.

Balans houden, snel reageren en je kunnen concentreren. Een paar aspecten die je het beste al op jonge leeftijd kan leren. Tijdens de lessen van het nijntje Beweegdiploma komen al deze onderdelen terug. Het nijntje Beweegdiploma is daarom de basis voor de rest van je leven!

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, bewegen is van fundamenteel belang voor een goede ontwikkeling. Via het nijntje Beweegdiploma krijgt het kind alle ruimte om zichzelf zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. 
De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, begrijpen en verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen aangeboden, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Een basisschool of kinderopvang kan aangeven of zij het nijntje beweegdiploma willen laten verzorgen door Helpgewoon Buurtsport. Er zijn twee beweegdiploma’s die gehaald kunnen worden in de leeftijdsperiode 2-6 jaar.

Kinderen starten in groepen van minimaal 4 maximaal 12 deelnemers.

Hieronder staat een indicatie van hoe het beweegdiploma aangeboden kan worden. Ons advies is wel om te starten met beweegdiploma 1 als ze deze nog niet gevolgd hebben.

Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar)   

-       20 lessen van 45 minuten.

-       40 lessen van 45 minuten.

-       Kinderopvang, peuterspeelzaal

 

Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar)

-       20 lessen van 45 minuten.

-       40 lessen van 45 minuten.

-       Basisschool, brede school, buitenschoolse opvang

https://www.youtube.com/watch?v=rvSrG02bcAA 

Voor meer informatie kunt u met onze buurtsportcoach Paulien contact opnemen via p.verheij@helpgewoon.nl