De Achterhoekse sportverenigingsmonitor

Van 6 april tot 1 mei 2020 kunnen alle sportverenigingen in de Achterhoek deelnemen aan de Achterhoekse verenigingsmonitor. Het doel van de verenigingsmonitor is om in kaart te brengen hoe sportverenigingen in de Achterhoek ervoor staan èn om de resultaten te gebruiken voor het ondersteunen van sportverenigingen op thema’s die spelen.

De afgelopen maanden hebben de 8 samenwerkende gemeenten in de Achterhoek, sportservice organisaties in de regio en combinatiefunctionarissen/buursportcoaches onder aanvoering van Achterhoek in Beweging gewerkt aan de inhoud van de monitor. Elke sportvereniging ontvangt vanaf 6 april een e-mail met daarin de vraag om deel te nemen.

Aan alle sportverenigingen: doe mee en vul de vragenlijst in. Jouw gegevens dragen bij het opbouwen van een regiobeeld en helpt om zaken voor jouw vereniging nog beter te organiseren.

Voor vragen over de verenigingsmonitor kunt u contact opnemen met de coördinator Achterhoekse Sportmonitor via laura.jonker@achterhoekinbeweging.nl of met uw contact bij de gemeente.

Bewegen voor iedereen

In de Oude IJsselstreek hebben wij veel sportaanbieders en daar zijn wij trots op! Samen zorgen zij ervoor dat iedereen van jong tot oud, met of zonder een beperking kan sporten. Om het vinden van een passende sportaanbieder eenvoudiger te maken, hebben wij het sportaanbod in kaart gebracht. 

Het sportaanbod hebben wij verdeeld in:
- Regulier Sportaanbod (klik hier om het overzicht te zien)
- Uniek Sportaanbod (klik hier om het overzicht te zien)

- Nationale Sportweek (klik hier voor het programma van 2019)

Staat uw vereniging er niet tussen? Laat het ons weten. Uitroepteken - Helpgewoon Buurtsport  

Helpgewoon Buurtsport

Wij zijn er voor de inwoners en de sportaanbieders. Iedereen (van jong tot oud) kan een reden hebben waarom het niet lukt om een passend sport- en beweegaanbod te vinden. De buurtsportcoach is dan de 'Beweegmakelaar' die helpt bij het zoeken van de passende sportaanbieder. Daarnaast werken wij samen met verenigingen bij (hulp)vragen en/of samenwerkingsmogelijkheden.

Nieuws en social mediaOp FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn. Daarnaast is aanmelden voor onze nieuwsbrief, die wij zes keer per jaar versturen, ook een goed idee.