18 t/m 27 september 2020: "Sport doet iets met je!"

Tijdens de Nationale Sportweek (vrijdag 18 t/m zondag 27 september 2020) laten sportaanbieders en organisaties door heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en bewegen. Want ‘sport doet iets met je’, of je nou sporter, supporter, vrijwilliger of bestuurslid bent. Ook in de Oude IJsselstreek wordt hier aandacht aangegeven.  

Wij dagen jullie uit om ook mee te doen! "Want sport doet iets met je."

Sportaanbieders opgelet, vergeet niet om activiteiten aan te melden

Ook dit jaar wordt er weer een gemeentepagina in de Oude IJsselstreek Vizier aan de Nationale Sportweek besteed. Hierin benoemen we zo veel mogelijk activiteiten die gaan plaatsvinden. Daarnaast is het gehele aanbod straks ook te vinden op onze website. Dit is een mooie en eenvoudige  kans om ook uw vereniging/organisatie onder de aandacht te brengen! Met een open training kan je al meedoen

PijlTot en met donderdag 27 augustus kan je hier uw activiteit aanmelden (kllik hier).

Sporters zijn ambassadeur, wie neem jij mee?

Bij (bijna) iedere sportaanbieder is het mogelijk om de activiteit gratis en vrijblijvend uit te proberen. Helaas is de drempel om een sport- of beweegactiviteit uit te proberen toch vaak te hoog. Probeer je eigen leden uit te dagen om iemand mee te nemen. Sporters (van jong tot oud) zijn namelijk de beste ambassadeurs!

Nieuwste ontwikkelingen Nationale Sportweek 2020

Het NOC*NSF heeft voor dit jaar de volgende thema's gekoppeld aan de Nationale Sportweek: Opening NSW, sportclubs, sport & voeding, inclusief sporten, ouderen, scholen, duurzaamheid, vitaliteit op de werkvloer, BeActive night en outdoor.

Wij zijn benieuwd bij elke initatief jullie willen aansluiten en nieuwe idee├źn zijn natuurlijk ook van harte welkom! Houd ons op de hoogte via helpgewoonbuurtsport.nl

BeActive Night
Vrijdag 18 september staat in het teken van de BeActive Night. Laat de sportschool één of twee uurtjes extra open en maak er een sportief feest voor leden en niet-leden! Ook verenigingen kunnen iets organiseren op deze avond.

Webminar gezondheid
Zondag 20 september staat in het teken van sport & voeding. Hiervoor zijn wij opzoek naar een aantal enthousiaste professionals die (samen) een webinar willen organiseren voor de inwoners uit de gemeente.

NSW & Horeca
Het thema outdoor komt terug door middel van een fietsroute door de gemeente. Om inwoners extra te stimuleren om tijdens deze week op de fiets te stappen, dagen wij horeca gelegenheden uit om een NSW-Actie te lanceren. Denk bijvoorbeeld aan: NSW-korting op een broodje gezond, het NSW-IJsje, tweede kop koffie gratis want samen is gezelliger dan alleen!

PijlVind hier de nieuwsbrief over de Nationale Sportweek voor meer informatie.

Voorbeeld programma Nationale Sportweek 2019

Het programma van 2020 is niet klaar, maar sportaanbieders kunnen hier al wel hun activiteit aanmelden. Ter informatie vindt u hieronder NSW-programma van 2019, deze is gepubliceerd in de Oude IJsselstreekvizier.

Programma Nationale Sportweek 2019

 

 

TekstballonOp FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn. Daarnaast is aanmelden voor onze nieuwsbrief, die wij zes keer per jaar versturen, ook een goed idee.