Het Unieke Sportaanbod in de Oude IJsselstreek

In de Oude IJsselstreek zijn er diverse sportaanbieders met een Uniek Sportaanbod. Dit betekent dat ze extra begeleiding bieden en/of een aangepast sportaanbod hebben. Bijna alle aanbieders zijn ook terug te vinden in het 'Kies Je Unieke Sport boekje'. En daarnaast hebben wij al gemerkt dat de meeste 'reguliere sporten' ook graag meedenken in oplossingen.

Om het vinden van een passende sportaanbieder eenvoudiger te maken, zijn wij aan het werk om het dit in beeld te brengen. De eerste filmpjes staan online, maar er volgen er nog meer!

Lukt het niet om een passend sportaanbod te vinden? Wij helpen graag! Graag ontvangen wij uw feedback

 
Helpgewoon Buurtsport - Beweegmakelaar (Oude IJsselstreek)

Iedereen (van jong tot oud) kan een reden hebben waarom het niet lukt om aan passend sport- en beweegaanbod te vinden. Heb je hulp nodig of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag! Mail icoon Mail Helpgewoon Buurtsport.

Atletiek - Voor kinderen met autisme (Atletico'73 uit Gendringen/Ulft)

Atletico'73 heeft verschillende trainingsgroepen voor kinderen/jeugd met autisme (de Dalindgroepen). Daarnaast is Atletico'73 een vereniging die graag per individu meekijkt en denkt in mogelijkheden. Mail icoon Mail Atletico'73.

Badminton - Voor jongeren en volwassenen in een rolstoel (Spees Sjuttel uit Silvolde)

Op de woensdagavond biedt badmintonvereniging Spees Sjuttel badmintontrainingen voor jongeren en volwassenen in een rolstoel. Het lenen van een sportrolstoelen kan in overleg mogelijk zijn. Mail icoon Mail Spees Sjuttel.

Boksen - Voor kinderen en jongeren met een beperking (Mills uit Ulft)

Op woensdagmiddag van 15:30-16:30 uur kunnen kinderen en jongeren door middel van sport en spel oefeningen, maar ook op een bokszak, verschillende technieken bijleren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan kennis die toepasbaar is op het dagelijks leven.

Handbal - G handbal voor kinderen en jongeren (UGHV uit Ulft)

Goed nieuws! Handbalvereniging UGHV is dit seizoen gestart met G-handbal. Hierin kunnen kinderen en jongeren in kleinere groepen en met meer begeleiding handballen, waarbij de focus ligt op het hebben van plezier.  Mail icoon Mail UGHV.

Fietsclub - Voor volwassen met NAH (Azora in Terborg)

Ieder zondagochtend van 10:30-12:00 uur kunnen mensen met NAH gezellig samen fietsen. Met welke fiets u deelneemt, dat maakt niet uit en indien nodig heet Azora duofietsen beschikbaar.  Mail icoon Mail de Fietsclub.

Fitness - Voor kinderen met een lichamelijke beperking / gedragsstoornis (Djay in Silvolde)

Ieder vrijdag van 14:45-15:30 geeft Djay The Gladiator Kids Workouts. Hierbij gaan kinderen op een leuke manier aan de slag met verschillende trainingen speciaal ontworpen voor kinderen. Daarnaast besteed hij ook aandacht aan een gezonde leefstijl en voeding.  Mail icoon Mail Djay.

Fitness en sporten- Voor jongeren en volwassenen met extra begeleiding
(Brichbouw in Ulft)

Op de zaterdagochtend van 11:00-12:00 uur biedt Brichbouw een sportmoment met extra begeleiding.  Mail icoon Mail Brichbouw.

Fitness en sporten- Voor (jong)volwassenen me extra begeleiding (Kei-Fit Gendringen)

Op de vrijdagavond van 19:00-20:30 uur kunnen (jong) volwassenen met o.a.: autisme, ADHD, OCD, Hoog sensitief, enz. sporten onder extra begeleiding. Fitness en spelvormen worden hierin afgewisseld.  Aanmelden kan hier.

Flyer Kei-Fit

Taichiao - Voor volwassenen met een beperking (Taichitao in Ulft, Terborg en Varsseveld)

Iedere dinsdag zijn er in Terborg, Varsseveld en Ulft aangepaste Taichitao en Qigong lessen voor volwassenen met een beperking. Zeer geschikt voor RA, RSI, COPD en lichamelijke klachten. Zo kunnen oefeningen ook op een stoel/krukje uitgevoerd worden.  Mail icoon Mail Marijke.

Volleybal - Voor kinderen met een beperking (Heva VCV uit Varsseveld)

Op woensdagmiddag van 16:30-17:30 uur kunnen kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking een kleine groep volleyballen. De leeftijd van deze groep ligt tussen de 6 en 12 jaar.  Mail icoon Mail VCV.

Voetbal - G voetbal voor iedereen met een beperking (SDOUC uit Ulft)

Op woensdagavond is er van 19:00-20:00 uur een voetbaltraining voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Ook speelt het G-1 team competitiewedstrijden tegen andere teams. Mail icoon Mail SDOUC.

Watergymnastiek - Voor jongeren en volwassenen (V.A.S in Varsseveld en Terborg)

V.A.S de IJsselstreek biedt verschillende momenten waarop mensen (van jong tot oud) met een beperking kunnen sporten. Tijdens de watergymnastiek worden er diverse oefeningen in groepsverband uitgevoerd in het water. Op de maandag van 18:45-19:45 uur in het Van Pallandtbad en op de dinsdag zijn van 18:45-19:45 uur bij Zwembad Vital (verwarmd bad).  Mail icoon Mail V.A.S.

Yoga - Voor jongren en volwassenen - Auditief, NAH en gedragsstoornis (Yoga uit Ulft)

In overleg zijn er mogelijkheden om eel te nemen aan de basis cursis yoga. Deze lessen zijn voor jongeren en volwassene met auditieve beperking, NAH en gedragsstoornis in het Yoga Centrum Ulft. Mail icoon Mail de yoga.

Zwemmen - Voor jongeren en volwassenen (V.A.S. in Terborg)

Recreatief (banen) zwemmen kan op de maandagavond van 18:45-19:45 uur in het Laco zwembad te Terborg. Deze zwemuren zijn voor mensen (van jong tot oud) met een lichamelijke beperking, auditief, meervoudige beperking, NAH en chronische aandoeningen.  Mail icoon Mail V.A.S.

Samen sta je sterker

Feedback: Als buurtsportcoach ben je altijd opzoek naar de beste manier om te helpen. Wij horen daarom graag of deze informatie geholpen heeft en/of welke belangrijke informatie er mist. 
Samenwerking: Wilt u het Unieke Sportaanbod van uw vereniging ook in beeld gebracht hebben? Laat het ons dan even weten. Ook als er andere (hulp)vragen en/of samenwerkingsmogelijkheden zijn, horen wij dat graag (buurtsport@helpgewoon.nl).

Logo Uniek SportenUniek Sporten

Voor meer sportmogelijkheden in de Achterhoek (en landelijk) kunt u kijken op de website van Uniek Sporten (www.unieksporten.nl). 

Nieuws en social mediaOp FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn. Daarnaast is aanmelden voor onze nieuwsbrief, die wij zes keer per jaar versturen, ook een goed idee.