Het Unieke Sportaanbod in de Oude IJsselstreek

In de Oude IJsselstreek zijn er diverse sportaanbieders met een Uniek Sportaanbod. Dit betekent dat ze extra begeleiding bieden en/of een aangepast sportaanbod hebben. Om het vinden van een passende sportaanbieder eenvoudiger te maken, zijn wij aan het werk om het dit in beeld te brengen. De eerste filmpjes staan online, maar er volgen er nog meer!

Feedback: wij horen graag of onderstaande informatie u geholpen heeft. Graag ontvangen wij uw feedback

 
Helpgewoon Buurtsport - Beweegmakelaar (Oude IJsselstreek)

Iedereen (van jong tot oud) kan een reden hebben waarom het niet lukt om aan passend sport- en beweegaanbod te vinden. Heb je hulp nodig of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag! Mail icoon Mail Geke.

Atletiek - Voor kinderen met autisme (Atletico'73 uit Gendringen/Ulft)

Op donderdagavond van 17:00-18:00 uur en op de vrijdagavond van 18:00-19:00 uur zijn er atletiektrainingen voor kinderen/jeugd met autisme (de Dalindgroepen). Daarnaast is Atletico'73 een vereniging die graag per individu meekijkt en denkt in mogelijkheden. Mail icoon Mail Jan.

Boksen - Voor kinderen en jongeren met een beperking (Mills uit Ulft)

Op woensdagmiddag van 15:30-16:30 uur kunnen kinderen en jongeren door middel van sport en spel oefeningen, maar ook op een bokszak, verschillende technieken bijleren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan kennis die toepasbaar is op het dagelijks leven.

Handbal - G handbal voor kinderen en jongeren (UGHV uit Ulft)

Goed nieuws! Handbalvereniging UGHV gaat vanaf volgend seizoen (september 2019) starten met G-handbal. Hierin kunnen kinderen en jongeren in kleinere groepen en met meer begeleiding handballen, waarbij de focus ligt op het hebben van plezier. Deze handbaltraining vindt plaats op de vrijdagavond van 17:00-18:00 uur. Meer informatie of aanmelden? Mail icoon Mail UGHV.

Fit for kids - Voor kinderen met een lichamelijke beperking (FOIJ uit Gendringen)

Fysio Oude IJsselstreek (FOIJ) geeft op de woensdagmiddag bij Kei-Fit van 16:00-17:00 uur Fit for kids voor kinderen van 6-18 jaar met een chronische ziekte, lichamelijke beperking of een langdurige aandoening. Kinderen met een beperking kunnen hierdoor kennis maken met verschillende sporten. Kinderen nemen maximaal een jaar deel aan Fit for Kids waarna zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen bij een (lokale) sportvereniging. Voor deelname aan Fit for Kids is een verwijzing van huisarts of specialist vereist. 

Fitness - Voor kinderen met een lichamelijke beperking / gedragsstoornis (Djay in Silvolde)

Vanaf vrijdag 7 juni 2019 van 14:45-15:30 geeft Djay The Gladiator Kids Workouts. Hierbij gaan kinderen op een leuke manier aan de slag met verschillende trainingen speciaal ontworpen voor kinderen. Daarnaast besteed hij ook aandacht aan een gezonde leefstijl en voeding. Aanmelden kan nu al! Mail icoon Mail Djay.

Taichiao - Voor volwassenen met een beperking (Taichitao uit Ulft)

Op de dinsdag zijn er van 11:15-12:15 uur, 13:00-14:00 uur en 14:15-15:15 uur aangepaste Taichitao en Qigong lessen voor volwassenen met een beperking. Zeer geschikt voor RA, RSI, COPD en lichamelijke klachten. Zo kunnen oefeningen ook op een stoel/krukje uitgevoerd worden.

Volleybal - Voor kinderen met een beperking (Heva VCV uit Varsseveld)

Op woensdagmiddag van 16:30-17:30 uur kunnen kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking een kleine groep volleyballen. De leeftijd van deze groep ligt tussen de 6 en 12 jaar.  Mail icoon Mail VCV.

Voetbal - G voetbal voor iedereen met een beperking (SDOUC uit Ulft)

Op woensdagavond is er van 19:00-20:00 uur een voetbaltraining voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Ook speelt het G-1 team competitiewedstrijden tegen andere teams. Mail icoon Mail Jochem.

Watergymnastiek - Voor jongeren en volwassenen (V.A.S uit Varsseveld)

V.A.S de IJsselstreek biedt verschillende momenten waarop mensen (van jong tot oud) met een beperking kunnen sporten. Tijdens de watergymnastiek worden er diverse oefeningen in groepsverband uitgevoerd in het water. Op de dinsdag zijn ze van 18:45-19:45 uur bij Zwembad Vital (verwarmd bad) en op de woensdagavond van 18:45-19:45 uur in het Van Pallandtbad.

Yoga - Auditief, NAH en gedragsstoornis (Yoga uit Ulft)

Op vrijdagochtend is er van 11:00-12:00 uur een yogales voor jongeren en volwassene met auditieve beperking, NAH en gedragsstoornis in het Yoga Centrum Ulft.

Zwemmen - Voor jongeren en volwassenen (V.A.S. uit Varsseveld en Terborg)

Recreatief (banen) zwemmen kan op de maandagmiddag van 13:30-14:30 uur in het Van Pallandtbad te Varsseveld en op de maandagavond van 18:45-19:45 uur in het Laco zwembad te Terborg. Deze zwemuren zijn voor mensen (van jong tot oud) met een lichamelijke beperking, auditief, meervoudige beperking, NAH en chronische aandoeningen.  

Samen sta je sterker

Feedback: Als buurtsportcoach ben je altijd opzoek naar de beste manier om te helpen. Wij horen daarom graag of deze informatie geholpen heeft en/of welke belangrijke informatie er mist. 
Samenwerking: Wilt u het Unieke Sportaanbod van uw vereniging ook in beeld gebracht hebben? Laat het ons dan even weten. Ook als er andere (hulp)vragen en/of samenwerkingsmogelijkheden zijn, horen wij dat graag (buurtsport@helpgewoon.nl).

Logo Uniek SportenUniek Sporten

Voor meer sportmogelijkheden in de Achterhoek (en landelijk) kunt u kijken op de website van Uniek Sporten (www.unieksporten.nl). 

Nieuws en social mediaOp FacebookInstagram en Twitter laten wij regelmatig zien waar wij mee bezig zijn. Daarnaast is aanmelden voor onze nieuwsbrief, die wij zes keer per jaar versturen, ook een goed idee.