In de Oude IJsselstreek zijn er diverse sportaanbieders met een Uniek Sportaanbod. Dit betekent dat ze extra begeleiding bieden en/of een aangepast sportaanbod hebben. Hieronder vind je een overzicht en voor meer informatie en inspiratie kan je op de website van de aanbieder kijken.

Toch wat extra hulp nodig? Laat het weten, zodat wij onze kennis kunnen inzetten bij het vinden van een sport.Atletiek - Atletico'73 uit Gendringen/Ulft

Atletico'73 heeft verschillende trainingsgroepen voor kinderen/jeugd met autisme (de Dalindgroepen) en ze hebben groepen voor de framerunner. Daarnaast is Atletico'73 een vereniging die graag per individu meekijkt en denkt in mogelijkheden. 

Boksen -Mills Gym uit Ulft

Mills Gym is een aanbieder met veel mogelijkheden. Tijdens de lessen leren kinderen en jongeren door middel van sport en spel oefeningen, maar ook op een bokszak, verschillende bokstechnieken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan kennis die toepasbaar is op het dagelijks leven. Respect en jezelf kunnen onwikkelen zijn hierin twee belangrijke kernwaarden.

Fietsclub - Voor volwassen met NAH (Azora in Terborg)

Ieder zondagochtend van 10:30-12:00 uur kunnen mensen met NAH gezellig samen fietsen. Met welke fiets je deelneemt, dat maakt niet uit en indien nodig heeft Azora duofietsen beschikbaar.  Mail icoon Mail de Fietsclub.

 
Sport, spel en bewegen - Brichbouw op Sportpark IJsselweide

Op de zaterdagochtend biedt Brichbouw een sportmoment (fitness met sport en spel) met extra begeleiding. Tijdens deze lessen zul je er achter komen dat je meer kunt dan je denkt en krijg je plezier in bewegen! 

Taichiao - Voor volwassenen met een beperking (Taichitao in Ulft, Terborg en Varsseveld)

Iedere dinsdag zijn er in Terborg, Varsseveld en Ulft aangepaste Taichitao en Qigong lessen voor volwassenen met een beperking. Zeer geschikt voor RA, RSI, COPD en lichamelijke klachten. Zo kunnen oefeningen ook op een stoel/krukje uitgevoerd worden.  Mail icoon Mail Marijke.

Volleybal - Heva VCV uit Varsseveld

Op woensdagmiddag van 16:30-17:30 uur kunnen kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking een kleine groep volleyballen. De leeftijd van deze groep ligt tussen de 6 en 12 jaar.  Mail icoon Mail VCV.

Voetbal - G voetbal voor iedereen met een beperking (SDOUC uit Ulft)

Op woensdagavond is er van 19:00-20:00 uur een voetbaltraining voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Ook speelt het G-1 team competitiewedstrijden tegen andere teams. Mail icoon Mail SDOUC.

Yoga - Voor jongeren en volwassenen - Auditief, NAH en gedragsstoornis (Yoga uit Ulft)

In overleg zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan de basis cursus yoga. Deze lessen zijn voor jongeren en volwassene met auditieve beperking, NAH en gedragsstoornis in het Yoga Centrum Ulft. Mail icoon Mail de yoga.

Zwemmen - V.A.S. De IJsselstreek in Terborg

Recreatief (banen) zwemmen kan op de maandagavond in het Laco zwembad te Terborg. Dit zwemuur is voor mensen (van jong tot oud) met een lichamelijke beperking, auditief, meervoudige beperking, NAH en chronische aandoeningen. Daarnaast heeft V.A.S. in deze regio een divers aanbod met o.a. handbiken en sport & spel.

Logo Uniek SportenUniek Sporten

Voor meer sportmogelijkheden, informatie en insprerende verhalen adviseren wij om een kijkje te nemen op de landelijke website: www.unieksporten.nl