Op dit moment zetten de Buurtsportcoaches zich door middel van de hieronder weergegeven sportstimuleringsprogramma’s en activiteiten in voor volwassenen & senioren. Voor meer informatie over deze projecten kunt u contact opnemen met Larissa of Dennis.

Beweegplanner

Omdat het ook voor deze mensen heel belangrijk is om dagelijks te blijven bewegen, hebben wij een beweegplanner voor op de “koelkast” ontwikkeld. Heb je deze nog niet of wil je dit graag uitdelen bij de doelgroep? Dan sturen wij het graag naar je op.

Beweegmakelaar (aangepast sportaanbod)

Lukt het niet om een (aangepaste) sport of beweegles te vinden? Kijk dan voor meer inspiratie en gratis proeflessen op www.actiefinoudeijsselstreek.nl of www.unieksporten.nl. Toch wat extra hulp nodig? Laat het weten, zodat wij onze kennis kunnen inzetten bij het vinden van een sport.

Mevrouw: "Ik sport nu in een groepje, wat erg fijn is. Bedankt voor de hulp en belangstelling in mij."

Beweegtuinen

In de gemeente Oude IJsselstreek liggen 4 beweegtuinen, die vrij toegankelijk zijn voor alle inwoners.

  • Terborg: bij locatie Azora Antonia
  • Ulft: bij Azora Debbeshoek
  • Silvolde: bij locatie Azora Schuylenburg
  • Varsseveld: Emmastraat

De Buurtsportcoaches en/of medewerkers en vrijwilligers van Azora verzorgen beweegtuinlessen in Ulft, Terborg en Silvolde. Deze lesse nzijn met name gericht op ouderen, waarbij 45 minuten onder professionele begeleiding bewogen wordt. Tijdens de beweeglessen wordt er gewerkt aan kracht, uithoudingsvermogen, balans en mobiliteit. Naast dat we ons richten op het lichaam, is ook het sociale aspect erg belangrijk. Wij drinken altijd gezamenlijk na de les een kopje koffie met alle deelnemers. 

Deelnemer: "Mijn balans is veel beter dan hiervoor."
Deelnemer: "Dit is toch zó gezellig, dit wekelijkse uitje is voor mij dan ook erg belangrijk."

 

Integratie, participatie en bewegen

Sport en bewegen is één van de middelen die ingezet kunnen worden tijdens het integreren. Sport en bewegen zijn laagdrempelige middelen die participatie kunnen bevorderen en zorgt voor verbroedering. Tevens is het een middel waarbij nieuwkomers de taal en Nederlandse gewoonten leren. Wanneer er concrete vragen en wensen zijn op dit gebied, denken wij graag mee over een passend aanbod.

Max Vitaal boekjes

Het Max Vitaal boekje staat vol met sportieve en creatieve activiteiten die worden aangeboden door aanbieders uit de Oude IJsselstreek. Wil je ook een gratis boekje ontvangen? Stuur dan stuur een mailtje naar buurtsport@helpgewoon.nl of bel Dennis op 06-12408220. Of kijk voor het online overzicht op www.actiefinoudeijsselstreek.nl

Nationale Sportweek

Ieder jaar ondersteunen de buurtsportcoaches het landelijke initiatief van de Nationale Sportweek. Het is een week waarin verenigingen hun deuren openzetten en inwoners (van jong tot uit) de kans krijgen om diverse sporten uit te proberen. In 2022 vindt de Nationale Sportweek plaats van 16 t/m 25 september.

Maar ook jij kan helpen! Neem iemand mee naar jouw training of sportles, want samen is het minder spannend en gezelliger. Dit kan net het beetje hulp zijn dat iemand nodig heeft om (meer) te gaan bewegen.

Slimmer

Het Slimmer project richt zich op volwassenen die pre- diabetes hebben. Wij stimuleren deelnemers tijdens het project, om ook na het project duurzaam te blijven bewegen of sporten. Daarvoor hebben wij nauw contact met de deelnemers en de fysiotherapeut. Door een luisterend oor te bieden en de wensen en behoeften in kaart te brengen van ieder individu, geven wij advies over passend sport- en beweegaanbod. 

Valpreventie

Door Azora Advies- en behandelcentrum worden valpreventiecursussen georganiseerd in samenwerking met Helpgewoon Buurtsport. Tijdens deze 10 bijeenkomsten worden testjes uitgevoerd door de buurtsportcoach en helpt de buurtsportcoach met het vinden van een beweegactiviteit na de cursus. Tijdens de cursus krijg je van de professionals van Azora Advies- en behandelcentrum handige tips en tricks en oefeningen zodat je steviger op de been zult staan.

Wandelgroepen

Sinds 2017 zijn we verschillende wandelgroepen gestart. Deze initiatieven kwamen voort uit een wensen van inwoners of vanuit een samenwerking met diverse zorgprofessionals (Wandel je fit). Al met al heeft dit geleid tot een aantal hechte groepjes, die wekelijks samen wandelen en die daar omheen ook gezellig contact met elkaar hebben.

Nieuws en Social Media Helpgewoon BuurtsportHeb jij, als inwoner, sportaanbieder, school of organisatie een hulpvraag of idee?
Laat het ons dan weten! Want wij werken graag vraaggericht samen.

 »» Volg ons op Instagram en Facebook voor het laaste nieuws.