Op dit moment zetten de Buurtsportcoaches zich door middel van de hieronder weergegeven sportstimuleringsprogramma’s en activiteiten in voor volwassenen & senioren. Voor meer informatie over deze projecten kunt u contact opnemen met Larissa Wijkamp-Hooijman of Dennis Kock.

Beweegmakelaar

Lukt het niet om een passende sport te vinden? Kijk dan voor idee├źn op onze website bij sportaanbod. Toch wat extra hulp nodig? Geen probleem, neem contact met ons op. Wij helpen graag!

Mevrouw: "Ik sport nu in een groepje, wat erg fijn is. Bedankt voor de hulp en belangstelling in mij."

Beweegtuin

De gemeente Oude IJsselstreek kent op dit moment 3 beweegtuinen. Eén is gelegen in Terborg bij locatie Azora Antonia, één bij Azora Debbeshoek in Ulft en één bij locatie Azora Schuylenburg in Terborg. DBuurtsportcoaches verzorgen samen met medewerkers en vrijwilligers van Azora beweeglessen in deze beweegtuinen. De beweeglessen zijn met name gericht op ouderen, waarbij 45 minuten onder professionele begeleiding bewogen wordt. Tijdens de beweeglessen wordt er gewerkt aan kracht, uithoudingsvermogen, balans en mobiliteit. Naast dat we ons richten op het lichaam, is ook het sociale aspect erg belangrijk. Wij drinken altijd gezamenlijk na de les een kopje koffie met alle deelnemers. 

Deelnemer: "Mijn balans is veel beter dan hiervoor."
Deelnemer: "Dit is toch zó gezellig, dit wekelijkse uitje is voor mij dan ook erg belangrijk."

 

Fittesten/ Vitaal Veilig Wonen

Het project Vitaal Veilig wonen is gericht op ouderen ten behoeve van valpreventie. Hierbij is één onderdeel de fittesten. De fittesten worden dit jaar georganiseerd door Dennis Kock, in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie, het Graafschap College Sport en Bewegen en fysiotherapeuten uit de Oude IJsselstreek.

Mensen ondergaan een 10-tal fittesten die beeld geven over de individuele fitheid. De fittesten worden afgerond met een presentatie van de fysiotherapeut, waarin ook de mogelijkheid is om vragen te stellen. Daarnaast is het mogelijk om, wanneer u op zoek bent naar een sport- of beweegactiviteit, met Dennis in gesprek te gaan over het sport- en beweegaanbod in de Oude IJsselstreek.

Integreren statushouders

Sport en bewegen is één van de middelen die ingezet kunnen worden om statushouders te laten integreren. Sport en bewegen zijn laagdrempelige middelen die participatie kunnen bevorderen en zorgt voor verbroedering. Tevens is het een middel waarbij nieuwkomers de taal en Nederlandse gewoonten leren.
Wanneer er concrete vragen en wensen zijn op dit gebied, denken wij graag mee aan een oplossing.

Nationale Sportweek

Logo Nationale SportweekIeder jaar ondersteunen de buurtsportcoaches het landelijke initiatief van de Nationale Sportweek. Het is een week waarin verenigingen hun deuren openzetten en inwoners (van jong tot uit) de kans krijgen om diverse sporten uit te proberen. In 2019 vindt de Nationale Sportweek plaats van 15 t/m 29 september. Het programma van deze Nationale Sportweek is hier te vinden.

Slimmer

Het Slimmer project richt zich op volwassenen die pre- diabetes hebben. Wij stimuleren deelnemers tijdens het project, om ook na het project duurzaam te blijven bewegen of sporten. Daarvoor hebben wij nauw contact met de deelnemers en de fysiotherapeut. Door een luisterend oor te bieden en de wensen en behoeften in kaart te brengen van ieder individu, geven wij advies over passend sport- en beweegaanbod.

 

Wandelgroepen

In 2017 hebben wij een wandelgroep in Etten opgestart. De vraag om deze wandelgroep kwam voort uit een wens van een inwoner. Samen met de inwoner zijn oproepen gedaan om meer inwoners enthousiast te maken over de wandelgroep. Dit heeft geleid tot een hecht groepje mensen die iedere week gezamenlijk een wandeling maken. Buurtsportcoach Larissa heeft geholpen bij de opstart en uiteindelijk het project ook weer losgelaten toen het op eigen benen stond. In 2019 zijn we met een nieuwe wandelgroep begonnen in Ulft: 'Wandel je fit'. Voor meer informatie, zie ook de poster onder aan deze pagina.

Heeft u ook interesse in wandelen of een wandelgroepje te starten? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Overige activiteiten

Gedurende het jaar organiseren wij diverse andere activiteiten. Dit houden wij bij in onze agenda. Daarnaast hopen wij u (weer) te verwelkomen op de (Be)Leef & Beweeg Fair in 2020.

Samen sta je sterker

Binnen verschillende domeinen gericht op sport, gezondheid en welbevinden, werken wij graag met inwoners en lokale partijen aan een veilig, sportief en gezond leefklimaat. Ons Buurtsportnetwerk groeit dus mocht u hierin kansen zien, dan horen wij dat graag!

Wandel je fit - wandelgroep Helpgewoon Buurtsport