De (Be)Leef & Beweeg Fair is één van de activiteiten waar wij ons voor inzetten voor volwassenen en senioren. Benieuwd naar het hele aanbod? Deze kunt u hier bekijken.

zondag 26 januari 2020 Beleef en Beweeg FAir

Goed nieuws: er wordt gewerkt aan een 2e editie!

Na het succes van de eerste editie zijn wij achter de schermen aan het werk voor een 2e editie. Graag laten wij inwoners begin 2020 weer verrassen door onze brede kijk op leefstijl. De (Be)Leef & Beweeg Fair is namelijk een uniek evenement voor alle inwoners uit (de omgeving van) de Oude IJsselstreek, ongeacht leeftijd, achtergrond, fitheid en kennis over leefstijl. 

Tijdens dit evenement kunt u gratis kennismaken met een breed scala aan partijen uit eigen omgeving. Deze partijen geven bezoekers geheel vrijblijvend informatie en inspiratie over hun bijdrage aan een gezonde en leefstijl en het ‘lekker in je vel zitten’. Hierin staan zowel de fysieke gezondheid, als de mentale- en de sociale gezondheid centraal. 

Tip: Blijf op de hoogte via onze (Be)Leef & Beweeg Fair Facebookpagina.

1e editie (Be)Leef & Beweeg Fair was een succes!

De eerste editie heeft plaatsgevonden op zondag 3 februari 2019 en was een succes! We willen dan ook alle bezoekers en deelnemende partijen bedanken voor jullie komst. Voor wat mooie sfeerbeelden, kunt u aan de rechter kant van deze pagina's de foto's openen. Tijdens deze 1e editie van de (Be)Leef & Beweeg Fair waren er 761 bezoekers! Hiervan heeft 6,7% van de bezoekers een enquête ingevuld.

  • 58% had het opdoen/vergroten van kennis als doel van het bezoek;
  • 79% geeft aan dat er werd voldaan aan het doel van het bezoek;
  • 80% vond dat er voldoende variatie in de partijen zat;
  • 55% gaat meer nadenken over belang van bewegen;
  • 45% gaat meer nadenken over belang van gezond eten;
  • 34% geeft aan dat dit helpt bij het ‘lekker in uw vel zitten’ (ja, hier heb ik wat aan gehad)
  • Cijfer dat het vaakst (26 keer) gegeven is, is een 8,0.
  • Gemiddeld eindcijfer van de bezoekers is een 7,6.

Bedankt voor uw komst op onze Fair

Deelnemende partijen 2019

Met trots kunnen wij mededelen dat de volgend partijen/deelnemers zich hebben aangemeld voor de (Be)Leef & Beweeg Fair. Daarbij hebben zij ook allemaal wat moois te bieden tijdens deze dag. Deze lijst wordt nog aangevuld en updaten we regelmatig.

Azora Advies- en behandelcentrum (Terborg): geeft informatie over de mogelijkheden: ergotherapie t.a.v. belans vinden tussen belasting en belastbaarheid, fietsen op een verlaagde fiets of driewiller, valpreventie, gezonde voeding, de beweegtuin en eerstelijn paramedische zorg/ouderenzorg.

Balans & Souplesse Yoga (Silvolde): Wat is yoga? Is het iets voor mij? En hoe kan ik kennis maken met yoga? Allemaal vragen die beantwoord kunnen worden.

Beweegtuin Azora (Debbesoek - Ulft): Wekelijks onder begeleiding sporten in de beweegtuin helpt veel senioren. Zowel op fysiek als sociaalvlak zijn we constant de meerwaarde van deze activiteit.

BeLEEF Gezond (Gendringen): Krijg gratis informatie over de begeleiding (coaching) naar een gezond eet- en beweegpatroon. Daarnaast bent u met vragen over gewichtstoename in de menopauze hier op de goede plek.

BE Voedingscoaching en Training (Silvolde): Nina van Giersbergen begeleidt en coacht mensen naar een gezond(er) leven, middels persoonlijke adviezen en tips en tools op maat! Op de fair kunt u hier terecht voor een professionele meting van lichaamssamenstelling.

De Passende Sleutel (Gendringen): Voor Kind-Pubercoach en Onderwijsbegeleiding met o.a. ondersteuning: leerbegeleiding, huiswerkbegeleiding, zelfvertrouwen, weerbaarheidstrainingen en oudercoaching. Tijdens de fair informeren zij u ook graag over bewegend leren en beeldenken. 

Doda Sports (Gaanderen): Doda Sports is een jonge en dynamische teamplayer op het gebied van teamkleding en teamwear. Zij leveren o.a. leveren teamkleding voor zowel verenigingen, sportverenigingen, scholen, bedrijven en particulieren. Daarnaast werken ze samen met een podotherapeut die ook aanwezig zal zijn.

Elshout Fysio (Ulft/Gendringen): Voor op de Fair brengt Elshout shockwavetherapie mee, zodat u dit gratis kan ervaren. Shockwavetherapie is een behandeling waarbij er door middel van een behandelkop ‘schokgolven’ op de klacht worden gericht.

FitIn Varsseveld: Voor al uw vragen over het bevorderen van een gezonde en actieve leefstijl, daarnaast hebben zij voor u een week gratis sporten in petto!

Fit & Slank (Silvolde): Voor al uw vragen over het veranderen van uw leefstijl. Deze gewichtsconsulent en voedingscoach werkt hierin met de Fit & Slank methode.

FEM Gewichtsconsulent (Etten): Helpt u uit de cirkel van geen energie te stappen, naar een fit en energiek leven.

Stichting FreeWheel (Ulft): Elke werkdag kunt u van 9:00 tot 10:00 uur in groepsverband buiten bewegen met op de donderdagochend een wandeling van 6, 5 of 4 km. Deze activiteiten worden uitgevoerd door onze FreeWheel Vitality Club, een zelfhulpclub voor freewheelers (mensen die overdag bij huis zijn). 

Harpstudio Harpiness (Terborg): Ontspanningsconcerten, belevingsconcerten, harples, mini harpworkshops en meer. Op de Fair kunt u informatie krijgen over alle diensten die ze aanbieden. De doelgroep is erg breed, van baby's tot volwassenen en mensen met een beperking.

Helpgewoon Buurtsport (Silvolde): Maak kennis met de buurtsportcoaches uit de Oude IJsselstreek. Zij vertellen u graag over hun werkzaahmeden voor jong en oud en de bijbehorende activiteiten. 

Judith Yoga Shiatsu (Didam): Judith helpt je met het vinden van rust, ruimte en rijkdom. Hierin werkt ze o.a. met yoga, shiatsu en coaching.

Ketelaar Sport (Ulft): Al ruim 50 jaar is deze sportschool gevestigd in Ulft met een breed assortiment van groepslessen tot persoonlijke begeleiding.

Korfbalvereniging De Issel (Ulft): Bieden korfbal aan voor senioren en kinderen. Tijdens de fair kunt u kennis maken met korfbal, deze vereniging en kunt u zich aanmelden om gratis deel te nemen aan aantal trainingen bij de club.

Lichtvoetig (Terborg): Bewegen met ervaringsgerichte opefeningen, gericht op bewustwording, lichter leven en leven vanuit je zelf. Krijg informatie over de workships Green Running en Green Walking en ervaar wat deze manier van bewegen voor u kan betekenen.

Meander, Praktijk voor Voetreflexologie (Ulft): Voetreflexbehandelingen helpen bij diverse klachten. Tijdens de fair kunt u horen wat voetreflexologie voor u kan betekenen en kunt u voor een gering bedrag zelf voetreflex ervaren.

Mecking's Sportshop (Ulft): Een sportwinkel met o.a. een uitgebreide collectie op het gebied van: racketsport, running, zwemmen, zaalsporten en fitness/sportkleding.

Merkbaar-werkt (Velswijk): Helpt u bij het leggen van verbindingen tussen je drijfveren en je talenten, dankzij de kracht van kleur. Hierbij krijgt u gratis informatie over de de kracht van kleurbeleving.

My-Life Slim VarsseveldVoor al uw vragen rondom leefstijlverandering en hulp bij afvallen daarnaast bieden zij o.a. gratis gezonde recepten, gezonde hapjes en een gezondheidscheck. 

Onbeperkt Bewegen (Nijmegen): Zij geven u informatie over een uniek beweegboek voor kinderen met een verstandelijke beperking, hierijn staan allerlei spel/beweeg vormen.

Peak Fit (Silvolde): Zij staan er om u een gratis sportadvies te geven en te informeren over hun aanbod. Djay Starik is hierbij ook aanwezig om o.a. over zijn nieuwste Rots & Water training te vertellen. 

Podotherapie Sohilait (Gendringen): D.m.v. verschillende type behandelingen, bandelen ze voet-, enkel-, knie- en heupklachten die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon. 

Rode Kruis (Achterhoek-Oost): Het Rode Kruis informeert u over hun werkzaamheden in Nederland en het buitenland en over hoe u hun kunt steunen, maar ook over het belang van EHBO en de ontwikkelde EHBO-App.

Sleutelfiguren Voor deze fijn zijn ook statushouders/nieuwe Nederlanders uitgenodigd die de rol van sleutelfiguur hebben. Zij informeren u graag over hun verhaal want ook het kennen van elkaar is belangrijk binnen deze samenleving.

Tasteful (Ulft): Een concept dat een lunchroom combineert met maaltijdservice. Daarnaast hebben zij een uitgebreid assortiment met belegde broodjes die u kunt afhalen of bestellen.

Taichitao- Qigong (Diverse locaties): Taichi is een Chinese bewegingsleer ter bevordering van de hele gezondheid en is geschikt voor iedereen. Daarnaast wordt er ook aangepaste-taichi gegeven dat onlangs ontwikkeld voor deelnemers met fysieke beperkingen zoals Reuma, CVA, Parkinson, MS, Fibromyalgie, COPD enz. en mensen die revalideren. 

Therapeutisch Centrum Varsseveld: Binnen deze praktijk hechten ze veel waarde aan het belang van een persoonlijke benadering, om de juiste therapie voor iedere individuele patiënt te kunnen bieden. Tijdens de fair kunt u hier terecht  voor vrijblijvend advies.

Wilco Giesen (Silvolde): Deelt graag met u zijn ervaringen en herstel van een herseninfarct (een CVA). Daarnaast kunt u kennis maken met zijn loopfiets, de Alinker.

Zorgcentrum MMP (Gendringen): Ook bij Zorgcentrum Maria Magdalena Postel hebben ze diverse beweegactiviteiten die een positieve invloed hebben op het fysieke en sociale aspect voor senioren.

Dit evenement werd mogelijk gemaakt door:

De eerste editie van de (Be)Leef & Beweeg Fair werd medemogelijk gemaakt door HAN-studenten, enthousiaste deelnemende partijen uit eigen omgeving, de SSP-Hal, Venhorstplant, Helpgewoon Buurtsport en ondersteund door de Rabobank. 

Poster (Be)Leef & Beweeg Fair - SSP-HAL 3 februari 2019